Het Klokhuis maakt geschiedenis

11.06.2014 Slavernij

Dolores gaat naar Ghana in West-Afrika. De plek waar haar familie oorspronkelijk vandaan komt. Daar haalden de Nederlanders namelijk de slaven vandaan die op de plantages in Suriname te werk werden gesteld. Dolores bezoekt een fort waar de slaven onder erbarmelijke omstandigheden verzameld werden voordat ze verscheept werden. Het is de plek waar waarschijnlijk ook de overgrootouders van Dolores ooit gevangen hebben gezeten...

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Lekker Goedkoop! Of niet?

Lekker goedkoop

Leuk dat je Lekker Goedkoop wilt spelen!

Dit is een oud spel en het is technisch niet meer mogelijk om de voortgang van het spel op te slaan en later verder te spelen.

Je kunt wel nu het spel gewoon spelen. Veel plezier!

Schermafbeelding 2019-03-27 om 14.31.17

Lekker Goedkoop & De Slavernij Junior

Lekker Goedkoop was een game die gemaakt is bij de serie De Slavernij Junior. Deze 6-delige serie voor kinderen, gemaakt door de NTR, gaat over slavernij. Met archiefmateriaal, documentaire- en dramafragmenten vertelt presentatrice Lisa Wade over slavernij van vroeger, maar ook over slavernij van nu, zoals die nu nog voorkomt in bijvoorbeeld Bangladesh en Benin.


Lekker Goedkoop was een game waarin jij nieuwe kleren mag ontwerpen voor Lisa of Sergio. Deze kleren kan je daarna maken in een reis rond de wereld. Katoen komt uit Mali, het weven gebeurt in India. Hoe zien de werkplaatsen eruit? Wie zijn daar aan het werk? Hoe zijn de omstandigheden? Als speler kan je de situatie veranderen, maar dat heeft wel gevolgen voor de prijs van je kleding. Waar kies jij voor?

Deel deze pagina met je vrienden: