Het Klokhuis maakt geschiedenis

26.11.2014 Nederlandse Antillen

Speciale aflevering uit de serie Het Klokhuis maakt geschiedenis. Toen de grote ontdekkingsreizigers uit Spanje en Portugal verre streken gewoon in bezit namen, dachten de Nederlanders 'dit kunnen wij ook'. Zo voeren ze naar de 'Oost' (Nederlands Indië) en de 'West' (Suriname en de Nederlandse Antillen) en stichtten daar onze koloniën. Vooral in de 'west' waren de gebieden te dun bevolkt om genoeg arbeiders te vinden voor het zware werk in de plantages. Vandaar dat er een levendige slavenhandel ontstond. Dolores vertelt het verschrikkelijke verhaal van de slaven in Curaçao en Suriname. Ze legt uit hoe de bevolking van beide gebiedsdelen een smeltkroes is geworden van diverse bevolkingsgroepen.

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Deel deze pagina met je vrienden: