Wow

Wekelijks lekkers van het internet

Vers

Op deze pagina vind je iedere week leuke nieuwe dingen vers van het internet! Leuke filmpjes, toffe apps en meer dingen die je gezien moet hebben!  

 

Noorwegen

Noorwegen is een prachtig land. Dat bewijzen deze dronebeelden van Kjerag zeker! Zou jij hier op vakantie willen?

Spaghetti kunst

Deze kunstenaar heeft vroeger misschien  stiekem veel met zijn eten gespeeld. Hij maakt nu een super mooi kunstwerk van spaghetti! 

Bodypaint illusie

Deze vrouw zal je laten twijfelen aan je eigen ogen. Door zichzelf te beschilderen lijkt het of ze verdwijnt!

Mega Water Bottle Flip

Deze jongens brengen de water bottle flip naar een heel nieuw level. Zij doen een reusachtige uitvoering van de internethype.

Een val vanaf 6 meter!

Deze vrouw wikkelt zich in doeken. Vervolgens laat ze zich vanaf 6 meter hoogte naar beneden vallen! Door de slow-motion beelden kan je precies zien hoe zij ervoor zorgt dat ze de grond niet zal raken.

Eerder in Wow

Zwemmen met krokodillen

Zou jij durven te zwemmen met echte krokodillen? Deze meisjes doen het! 

Chemische mix

Koolwaterstof en inkt samen zorgen voor een heerlijk mixje!

Hondjes in slow-motion

In dit filmpje zie je de grappige koppies van honden als zij deze schudden. 

Vliegen in de bergen

In dit super gave filmpje zie je hoe een man door de Franse Alpen vliegt. Niet met een vliegtuig maar met een windpak aan!

Schaduw dansen

Laat je betoveren door dit mooie filmpje van dansers die spelen met schaduw.

Bevroren bubbels

Wist je dat zeepbellen ook kunnen bevriezen? In deze video kun je close-up zien hoe zich langzaam ijskristallen vormen op de zeepbellen!

Blind koken

Kan je koken zonder iets te zien? Jazeker! In dit filmpje zie je hoe een blinde chef-kok aan het koken is, dat kan je zien aan haar handen. 

Voetbal in je gezicht

Wow! In dit filmpje zie je in slow-motion hoe iemand een voetbal in z'n gezicht krijgt.

Visje maakt patroon

Dit visje maakt op de bodem van de zee een supermooi (en groot!) patroon met z'n buik!

Videoclip 4,2 seconden

Deze videoclip is gemaakt door OK Go! Ze hebben een filmpje van 4,2 seconden gemaakt en deze daarna in slow motion afgespeeld. De vertraagde versie van dat filmpje is uiteindelijk de videoclip die je hier ziet!

Lego achtbaan

Dit is een achtbaan gebouwd van Lego. De achtbaan heeft twee liftjes, een looping en een 'schroevendraaier'. Zou jij zelf zo'n baan willen bouwen?

Dinopop

Deze dinopop wordt bestuurd door een hand. De pink en wijsvinger besturen de poten en de middel- en ringvinger zitten in het lichaam. Het hoofdje zit aan de pols van de poppenspeler vast. De bewegingen van de dino lijken net echt! 

Drone-boarden

Mensen verzinnen de gekste dingen om met een drone te doen. Deze man ging op een snowboard staan en liet zichzelf voort trekken! Zo kan hij zonder moeite door de straten boarden en hele hoge sprongen maken!

Gebouwen slopen

Soms moet een groot gebouw afgebroken worden voordat er iets nieuws kan worden gebouwd. Met een heleboel explosieven worden de gebouwen heel gecontroleerd gesloopt.

Weddenschappen die je altijd wint

Dit zijn tien weddenschappen die je áltijd zult winnen! Een muntje op je pols omdraaien zonder je handen te gebruiken? Dat lijkt onmogelijk, maar het kan. Laat al je vrienden versteld staan! ;-)

117 skydivers

Deze 117 vrouwelijke skydivers braken een wereldrecord door uit vliegtuigen te springen en samen in de lucht een patroon te vormen. Van bovenaf lijken de gekleurde pakken net een mozaïek! 

Lopende band muziek

Muziek maken op een lopende band? Dat kan! De houtjes op de lopende band hebben allemaal een verschillende lengte. Hoe korter, hoe hoger de toon! De houtjes worden op een bepaalde plek neergelegd en rollen naar de drummer toe, die precies op het juiste moment op de houtjes slaat. Daardoor ontstaat er muziek!

Menselijke domino

Dit is het wereldrecord domino met mensen! De dominostenen zijn matrassen met mensen erop, die zich één voor één laten vallen. Er deden 1200 mensen mee en het duurde ruim 13 minuten voordat de hele rij om was gevallen!

Door de helft

Hoe ziet een tube tandpasta er van binnen uit? En een schoen? Dat zie je precies in dit filmpje, waarin allerlei dingen door midden worden gesneden!

Skateboarden zonder zwaartekracht

Als skateboarder ben je steeds bezig met de zwaartekracht. Als je een sprong maakt, kom je namelijk altijd weer neer :-). Maar hoe zou het zijn om te skateboarden zonder zwaartekracht?

Houthakken met explosieven

Een boom omhakken kan eventjes duren. Het kost wat werk en ook wat moeite. Deze mannen bedachten een oplossing, zodat ze een stuk minder hout hoefden te hakken. Ze beplakten de boom vol met explosieven! Dat is ook een manier... ;-)

Grootste hamburger

Honger?! Dit is de allergrootste hamburger ter wereld! Het ding werd gemaakt in Amerika en woog bijna 75 kilo. Wilde je 'm bestellen? Dan kostte dat bijna 375 euro! Dat kost wat, maar dan heb je wel een echte wereldrecord-hamburger!

Lucifer kettingreactie

Als je een lucifer aansteekt en heel dicht bij een ander houdt, gaat ook de andere lucifer vanzelf aan. Zo kun je een mooie kettingreactie maken. Dit 'kunstwerk' bestaat uit 8000 lucifers! Hoe lang zal het duren voordat alles opgebrand is?

 

Snoepjes oplossen

Snoepjes kun je vaak laten oplossen in water. Dan denk je misschien: wat is daar interessant aan? Nou, kijk maar eens! Als het buitenste gekleurde laagje van het snoepje smelt, krijg je een heel mooi effect.

Tekenrobotje

Het is natuurlijk superleuk om zelf te tekenen. Maar wat dacht je van een robot die een tekening voor jou maakt? In dit filmpje zie je wat deze tekenrobot er van bakt.

 

105.387 tandenstokers

Dit kunstwerk is gemaakt van 105.387 tandenstokers en heeft verschillende routes waar pingpongballetjes door heen kunnen rollen. De man die het kunstwerk heeft gemaakt heeft er 37 jaar over gedaan! 

Eetstokjes-instrument

Dit zelfgemaakte instrument bestaat uit eetstokjes! Dan denk je misschien: komt daar geluid uit? Luister maar eens, dan hoor je dat je met zo'n instrument echt muziek kunt maken, en het klinkt nog goed ook.

Iglo bouwen

In dit filmpje kun je zien hoe een iglo gebouwd wordt. Het is niet zomaar een iglo, maar een extra grote! Jammer dat we dit met Nederlandse sneeuw niet zo makkelijk kunnen..

Doosjesbeat

Dit instrument bestaat uit bakjes met verschillende kleine spulletjes erin. De bakjes zijn aangesloten op een tablet, die de doosjes kunnen laten trillen. Je kunt dan zelf een beat maken!

Ministad

Het duurde vier jaar om dit kunstwerk te bouwen. Eigenlijk is het een soort stad in het klein, waar autootjes en treinen door heen rijden. 

Deel deze pagina met je vrienden!