Achter de schermen

Nieuwe presentatoren

Meer

Janouk Kelderman

Janouk Kelderman is vanaf dit najaar te zien als presentatrice van NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis. Momenteel zit ze al volop in opnames voor nieuwe afleveringen, o.a. over suikerkunst, racen met de zon, vogels kijken en windsurfen.

De 26-jarige Janouk uit Doetinchem is al haar hele leven bezig met dansen, zingen en acteren. Ze volgde de studie Musicaltheater in Tilburg en werd tijdens de zoektocht naar een stage aangenomen bij RTL Telekids, waar ze tot eind vorig jaar de rol van Keet! vertolkte. Met deze schat aan ervaring in haar zak, gaat ze nu een nieuw avontuur aan bij Het Klokhuis!

‘Ik kon het in eerste instantie niet helemaal geloven, is het echt gelukt? Het Klokhuis is voor mij al jaren een voorbeeld van goede jeugdtelevisie. Natuurlijk heb ik altijd gehoopt dat ik ooit zelf al die gave items zou kunnen maken… en nu is het gewoon zover! Gelukkig kon ik meteen vol aan de bak dus inmiddels kan ik met heel veel trots zeggen: ik ben de nieuwe presentatrice van Het Klokhuis. And I Love It!’

Eva Cleven

De 30-jarige Eva uit Wageningen groeide al dansend en zingend op. Ze zat op de dansacademie, studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en ontdekte een liefde voor radio tijdens haar studie Nieuws & Media. Momenteel heeft ze een eigen radioshow op FunX en is ze presentatrice voor de VPRO. Daar doet ze verslag van verschillende festivals. Zo stond ze eerder al op Lowlands!

Eva ging uit haar dak toen ze te horen kreeg dat ze was uitgekozen tot een van de nieuwe presentatoren van Het Klokhuis. 'Ik zat in een overvolle tram toen ik te horen kreeg dat ik het was geworden. Mijn exacte woorden waren geloof ik: "Super bedankt, ik bel zo terug want ik ga eerst even gillen". Toen heb ik heel hard gejuicht in de tram. Ik was zo opgelucht en blij en trots. De baan van m'n dromen. Ik heb het nog een jaar geheim moeten houden. Dus ik ben blij dat het hoge woord er eindelijk uit is!'  

Eva is sinds 6 oktober 2016 te zien in Het Klokhuis.

Pascal Tan

De 23-jarige Pascal uit Amsterdam is ook geen onbekend gezicht op televisie. Hij speelde Jonas de Leeuw  in de tienerfilm Hoe overleef ik mezelf?, deed mee aan het programma The Freestyle Games van BNN en was testteamlid in Checkpoint. Hij studeerde Media- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij een begaafd skater, en werd meerdere keren Nederlands jeugdkampioen.

Het heeft Pascal altijd al leuk geleken om Het Klokhuis te presenteren, omdat er in zijn ogen geen betere manier is om te leren.'Het is één grote expeditie. Ik vind het een ontzettende eer en uitdaging om de uiteenlopende onderwerpen in mijn eigen stijltje aan de man te mogen brengen. Hierdoor ben ik nú al een wandelend weetjeskanon, maar gelukkig ben ook ik nog lang niet uitgeleerd.

Pascal is vanaf eind 2016 te zien in Het Klokuis.

Sosha Duysker

De 25-jarige Sosha, opgegroeid in het Noord-Hollandse Bovenkarspel, maakt haar debuut op tv. Na haar studie Media, Informatie & Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam ging ze aan de slag als redacteur bij de Zapp Kids Top 20. Zo deed ze al veel ervaring op achter de schermen. Bij Het Klokhuis krijgt ze de kans om te shinen vóór de schermen!  

Voor Het Klokhuis zou Sosha heel graag een item willen maken over parachutespringen. ‘Ik wil al zolang een keer uit een vliegtuig springen! Niet alleen vanwege de kick, maar ook om het hoe en wat. Ik heb zoveel vragen. Hoe weet je wanneer je je parachute open moet trekken, bijvoorbeeld? Laat het me maar zien!’

Sosha is in het najaar van 2016 begonnen met de opnames van verschillende items voor Het Klokhuis. Deze zijn in het voorjaar van 2017 al te zien geweest op tv.

De presentatoren

De Klokhuispresentatoren van nu!

Het Klokhuis heeft veel verschillende presentatoren gehad. De presentatoren van nu zijn: Nienke de la Rive Box, Bart Meijer, Eva Cleven, Pascal Tan, Sosha Duysker en Janouk Kelderman.

Daarvoor maakten Lisa Wade (okt. 2007 -dec. 2011), Mustafa Marghadi (sinds feb. 2010), Dolores Leeuwin (vanaf dec. 2001) en Maurice Lede (vanaf 2011) deel uit van het team.

De Klokhuispresentatoren van vroeger!

Ken je deze nog?


Ernst van der Pasch , Jetske van der Elsen, Margreet Beetsma, Yvon Jaspers, Monique Hagen, Jeroen Kramer, Klaas van Eerden, Hans Zuydveld en Bas Westerweel hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan Het Klokhuis!

De acteurs

De acteurs van nu!


Er werken een heleboel acteurs mee aan Het Klokhuis! Ken jij ze allemaal? Een totaaloverzicht van alle acteurs kun je vinden in het Colofon!

De acteurs van vroeger!

acteurs-VR
Het Klokhuis bestaat al sinds 1988. En ook vroeger bestond Het Klokhuis uit een reportage- en dramagedeelte. Dat betekent dus dat er vroeger dus ook acteurs bij Het Klokhuis zaten. Een paar van deze acteurs die je op het plaatje hierboven!

Deel deze pagina met je vrienden!