De presentatoren

De presentatoren

De Klokhuispresentatoren van nu

Het Klokhuis heeft veel verschillende presentatoren gehad. De presentatoren van nu zijn: Eva Cleven, Pascal Tan, Tirsa With, Nizar El Manouzi, Serah Koorevaar en Janouk Kelderman. Hieronder stellen we ze allemaal aan je voor!

Tirsa With

tirs

Tirsa is geboren in Suriname maar groeide op in Nederland. Na 4 jaar op het tweetalig gymnasium in Culemborg verhuisde ze naar een internationale kostschool in Duitsland, waar ze haar middelbare school afmaakte. Daarna keerde ze terug naar Amsterdam voor haar studie Liberal Arts & Science, daar kon ze elk jaar haar eigen vakken kiezen. Dat vond ze heerlijk, want ze is nogal een duizendpoot! Ze volgde vakken in literatuur, psychologie, sociologie en filosofie. 

Tirsa was altijd al dol op verhalen en talen. Ze trad op als spoken-word artiest, heeft zelf een boek vertaald en spreekt nu luisterboeken in. En vanaf het najaar van 2022 vertelt Tirsa ook al haar verhalen bij Het Klokhuis.

Serah Koorevaar

Serah

Serah is geboren in Schoonhoven en wilde vroeger altijd danseres worden, ze heeft zelfs een tijdje dansles gegeven. Daarnaast studeerde ze culturele maatschappelijke vorming aan de Hogeschool van Utrecht. Maar stiekem wist ze al heel lang dat ze bij Het Klokhuis wilde werken.

Serah: “Aan het eind van de middelbare school zei ik tegen mijn leraren en klasgenoten: ‘’Dag iedereen! Als ik jullie weer zie werk ik bij Het Klokhuis.’’ EN JAWEL HOOR!! Nu mag ik het allerleukste kinderprogramma van de wereld presenteren. Een ontzettende eer en een droom die uitkomt. Ik ben gek op de hilarische sketches van Het Klokhuis en hoe elk onderwerp zó duidelijk en creatief wordt uitgelegd. Superleuk om vanaf 2022 hier deel van uit  te mogen uitmaken!

Janouk Kelderman

janoukJanouk Kelderman is sinds eind 2017 te zien als presentatrice van NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis.

Janouk komt uit Doetinchem en is haar hele leven al bezig met dansen, zingen en acteren. Ze volgde de studie Musicaltheater in Tilburg en werd tijdens de zoektocht naar een stage aangenomen bij RTL Telekids, waar ze tot eind 2016 de rol van Keet! vertolkte. Met deze schat aan ervaring in haar zak, gaat ze nu een nieuw avontuur aan bij Het Klokhuis!

‘Ik kon het in eerste instantie niet helemaal geloven, is het echt gelukt? Het Klokhuis is voor mij al jaren een voorbeeld van goede jeugdtelevisie. Natuurlijk heb ik altijd gehoopt dat ik ooit zelf al die gave items zou kunnen maken… en nu is het gewoon zover! Gelukkig kon ik meteen vol aan de bak dus inmiddels kan ik met heel veel trots zeggen: ik ben de nieuwe presentatrice van Het Klokhuis. And I Love It!’

Nizar El Manouzi

nizar

Nizar komt uit Rotterdam en is o.a. bekend van Mocro Maffia, Catacombe en Centraal. Naast acteur is hij een zeer talentvol student. Hij combineert vier studies aan de Erasmus Universiteit: Filosofie, Geneeskunde, Gezondheidsbeleid en Media & Creative Industries. Sinds 20 mei 2021 is Nizar al te zien bij Het Klokhuis.

Nizar: “Het Klokhuis legt uit en vertelt dingen op een leuke en avontuurlijke manier, maar het geeft je ook de ruimte om je eigen draai eraan te geven. Dat past perfect bij mijn DNA. Ik ben grenzeloos nieuwsgierig, wil weten hoe iets werkt en waarom dingen zijn zoals ze zijn. Ik heb me daarom ook altijd breed ontwikkeld. En dat is precies ook waar Het Klokhuis voor staat; een brede ontwikkeling. We zijn een mooie match."

Voetbal en hardlopen zijn Nizars favoriete sporten. En naast zijn studies, werk en hobby’s, maakt deze duizendpoot ook nog eens tijd vrij om iets moois terug te doen voor de samenleving. Hij doet vrijwilligerswerk en heeft een eigen maatschappelijk reisinitiatief opgericht om tijdens je reis de echte Marokkaanse cultuur te leren kennen met als motto ‘Beoordeel zonder vooroordeel’.

Pascal Tan

Pascal komt uit Amsterdam en is ook geen onbekend gezicht op televisie. Hij speelde Jonas de Leeuw in de tienerfilm Hoe overleef ik mezelf?, deed mee aan het programma The Freestyle Games van BNN en was testteamlid in Checkpoint. Hij studeerde Media- en Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast is hij een begaafd skater, en werd meerdere keren Nederlands jeugdkampioen.

Het heeft Pascal altijd al leuk geleken om Het Klokhuis te presenteren, omdat er in zijn ogen geen betere manier is om te leren.'Het is één grote expeditie. Ik vind het een ontzettende eer en uitdaging om de uiteenlopende onderwerpen in mijn eigen stijltje aan de man te mogen brengen. Hierdoor ben ik nú al een wandelend weetjeskanon, maar gelukkig ben ook ik nog lang niet uitgeleerd.

Pascal is sinds eind 2016 te zien in Het Klokuis.

Eva Cleven

eva

Eva komt uit Wageningen en groeide al dansend en zingend op. Ze zat op de dansacademie, studeerde muziekwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en ontdekte een liefde voor radio tijdens haar studie Nieuws & Media. Momenteel heeft ze een eigen radioshow op FunX en is ze presentatrice voor de VPRO. Daar doet ze verslag van verschillende festivals.

Eva ging uit haar dak toen ze te horen kreeg dat ze was uitgekozen tot een van de nieuwe presentatoren van Het Klokhuis. 'Ik zat in een overvolle tram toen ik te horen kreeg dat ik het was geworden. Mijn exacte woorden waren geloof ik: "Super bedankt, ik bel zo terug want ik ga eerst even gillen". Toen heb ik heel hard gejuicht in de tram. Ik was zo opgelucht en blij en trots. De baan van m'n dromen. Ik heb het nog een jaar geheim moeten houden. Dus ik ben blij dat het hoge woord er eindelijk uit is!'  

Eva is sinds 6 oktober 2016 te zien in Het Klokhuis.

De Klokhuispresentatoren van vroeger

In de historie van Het Klokhuis hebben we nog veel meer presentatoren gehad. Sommige van deze presentatoren zie je nog wel eens voorbij komen, zoals bijvoorbeeld Sosha Duysker (2017 - 2022), Manon Hoijtink (2022 of Habtamu de Hoop (vanaf 2018). 

Eerder maakten onder andere Nienke de la Rive Box (vanaf 2012), Bart Meijer (vanaf 2005), Lisa Wade (okt. 2007 -dec. 2011), Mustafa Marghadi (vanaf feb. 2010), Dolores Leeuwin (vanaf dec. 2001) en Maurice Lede (vanaf 2011) ook deel uit van het team.

In het verleden presenteerde Ernst van der Pasch , Jetske van der Elsen, Margreet Beetsma, Yvon Jaspers, Monique Hagen, Jeroen Kramer, Klaas van Eerden, Hans Zuydveld en Bas Westerweel allemaal ook al Het Klokhuis.

Deel deze pagina met je vrienden!