Vragendag

Meer

De Klokhuis Vragendag op 7 oktober

Waarom gaat een straaljager sneller dan het geluid? Hoe ontstaat een korstje op je wond? Hoe werkt een ledamp? Op zaterdag 7 oktober 2023 staan in NEMO Science Museum te Amsterdam wetenschappers klaar om jullie vragen te beantwoorden.

Het programma van de Klokhuis Vragendag en andere praktische informatie is te vinden op de website van NEMO.

* het is niet meer mogelijk om vragen in te sturen. De kinderen die zijn uitgenodigd hebben inmiddels bericht ontvangen.

Klokhuis vragendag

Een dag vol activiteiten

Tijdens de Klokhuis Vragendag staan vragen centraal. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers antwoorden te illustreren. De wetenschappers komen uit allerlei vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie.

Naast het beantwoorden van vragen is er tijdens de Klokhuis Vragendag natuurlijk meer te doen. Doe mee aan de spectaculaire Vraag-Maar-Raak-Show waarin wetenschappers in een race tegen de klok zoveel mogelijk vragen vanuit het publiek moeten beantwoorden. In een lezing door een wetenschapper wordt één ingestuurde vraag voor een groot publiek beantwoord met behulp van spannende proefjes. Ook kun je je eigen kennis testen in de ‘Klokhuis quiz’. En natuurlijk zijn deze dag ook je favoriete Klokhuis-presentatoren aanwezig!

MF34148

Deel deze pagina met je vrienden!