Vragendag

Meer

De Klokhuis Vragendag 2023

Zaterdag 7 oktober was het weer tijd voor de Klokhuis Vragendag. Honderden kinderen en hun ouders kwamen vanuit heel Nederland naar Nemo in Amsterdam. Er was weer van alles te beleven, de Klokhuis presentatoren waren er om met iedereen op de foto te gaan en natuurlijk kregen alle kinderen antwoord op hun ingestuurde vragen!

Klokhuis vragendag

Een dag vol activiteiten

Tijdens de Klokhuis Vragendag staan vragen centraal. Met behulp van attributen, proefjes en demo’s proberen de wetenschappers antwoorden te illustreren. De wetenschappers komen uit allerlei vakgebieden zoals biologie, neurowetenschappen, sportpsychologie, natuurkunde en chemische technologie.

Naast het beantwoorden van vragen is er tijdens de Klokhuis Vragendag natuurlijk meer te doen. Doe mee aan de spectaculaire Vraag-Maar-Raak-Show waarin wetenschappers in een race tegen de klok zoveel mogelijk vragen vanuit het publiek moeten beantwoorden. In een lezing door een wetenschapper wordt één ingestuurde vraag voor een groot publiek beantwoord met behulp van spannende proefjes. Ook kun je je eigen kennis testen in de ‘Klokhuis quiz’. En natuurlijk zijn deze dag ook je favoriete Klokhuis-presentatoren aanwezig!

MF34148

Deel deze pagina met je vrienden!