Het Klokhuis over pesten

Het Klokhuis over pesten

Meer

Serie over pesten: wie doet het en waarom?

Waarom pesten mensen elkaar en wat kunnen we er tegen doen? In een speciale serie van vijf afleveringen zie je alles over pesten. De serie werd in 2015 op televisie uitgezonden tijdens de Week tegen Pesten, en nu zijn de afleveringen hier op de website te bekijken.

Van alle kinderen die op de basisschool zitten, wordt 15% gepest. Dat kan veel met iemand doen: je kan je er heel onzeker door voelen. En ook later, als je ouder bent, kan je er nog last van hebben. Omdat we dit bij Het Klokhuis heel erg vinden, hebben we deze serie gemaakt. 

De afleveringen

Wat is er allemaal te zien in de afleveringen? Nienke praat met deskundigen over pesten en komt erachter hoe het zit met de verschillende rollen die kinderen hebben in het pestproces. Er zijn bijvoorbeeld omstanders, die wel zien dat er gepest wordt, maar er niets aan doen. Wat kunnen zij doen om te helpen? Ook ontmoet Nienke daders en slachtoffers en praat ze met hen over de gevolgen van pesten, en hoe het voelt om gepest te worden. Op scholen wordt er op allerlei manieren iets gedaan tegen pesten: dat komt ook aan bod. En ken je de populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer? Die zie je in de laatste aflevering! Zij vertellen op welke manier er gepest wordt op social media en wat je daar tegen kunt doen. 

Lied 
Natuurlijk zul je ook de bekende dramastukjes tegenkomen. Zo schreef schrijver Jurrian van Dongen een prachtig lied over een pester die zich later afvraagt wat hij allemaal gedaan heeft. 

Deel deze pagina met je vrienden!