Werelderfgoed

Werelderfgoeddag 2022

Meer

Werelderfgoeddag 2022

Zaterdag 8 oktober was de tweede Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Er was weer van alles te beleven en te leren over alle Werelderfgoederen in ons Koninkrijk. De nieuwste afleveringen van Het Klokhuis gingen in première, we maakten Het Klokhuis Werelderfgoed bekend en natuurlijk warden de Klokhuis presentatoren er om met iedereen op de foto te gaan! Benieuwd hoe de dag was? Dat zie je in de aftermovie hieronder.

Er waren allerlei activiteiten. Zo kon je bijvoorbeeld een veganistische oester proeven, een Schokkermop of een andere lekkernijen uit de omgeving van de Werelderfgoederen. Kregen kinderen een rondleiding door de ingenieuze Van Nellefabriek, ontdekten ze de Grachtengordel van Amsterdam of deden mee aan één van de vele workshops over de Werelderfgoederen.

Verkiezing Klokhuis Werelderfgoed

Radio Kootwijk is uitgeroepen tot ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Dat maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland bekend tijdens de Werelderfgoeddag.

Bijna 500 Klokhuiskijkers stuurden een voorstel in voor het ‘Klokhuis Werelderfgoed’. En de inzending voor Radio Kootwijk kwam van Finn uit Apeldoorn. Finn vertelt: " Ik vind het gebouw in een mooie omgeving staan en als je eromheen loopt kun je er telkens een andere vorm in zien: het is van de voorkant net een raket en van de zijkant een leeuw. Ik vind het ook heel knap van de mensen die toen leefden, dat ze al contact konden leggen met de andere kant van de wereld.”
 

Deel deze pagina met je vrienden!