Werelderfgoed

Meer

Radio Kootwijk uitgeroepen tot Klokhuis Werelderfgoed

Radio Kootwijk is uitgeroepen tot ‘Klokhuis Werelderfgoed’. Dat maakte Boris van der Ham, voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland, zojuist bekend tijdens de drukbezochte Klokhuis Werelderfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam.

Bijna 500 Klokhuiskijkers stuurden een voorstel in voor het ‘Klokhuis Werelderfgoed’. En de inzending voor Radio Kootwijk kwam van Finn uit Apeldoorn. Finn vertelt: " Ik vind het gebouw in een mooie omgeving staan en als je eromheen loopt kun je er telkens een andere vorm in zien: het is van de voorkant net een raket en van de zijkant een leeuw. Ik vind het ook heel knap van de mensen die toen leefden, dat ze al contact konden leggen met de andere kant van de wereld.”
 

(Janouk, winnaar Finn en juryvoorzitter Boris van der Ham)

Er werd aan kinderen gevraagd om het, naar hun mening, mooiste of meest bijzondere natuurgebied, gebouw, dorp, stad of landschap van Nederland op te sturen. De inzendingen waren heel divers: Van het Evoluon in Eindhoven tot de Bolwoningen in Den Bosch, maar ook een rijtjeshuis en het Sprookjesbos in de Efteling.

De winnaar is geselecteerd door een officiële jury bestaande uit Boris van der Ham (voorzitter Stichting Werelderfgoed Nederland), Stijn Leeuwangh (UNESCO jongerencommissie), Anneke Dorsman (eindredacteur Het Klokhuis NTR) en Marielies Schelhaas (Nationale UNESCO commissie).

Naast eeuwige roem ontvangt de winnaar een prijzenpakket met een beleving vanuit elk Werelderfgoed. 

Plaquette

Bij Radio Kootwijk komt, net als bij de 12 door UNESCO erkende Werelderfgoederen in ons Koninkrijk, een speciaal kunstwerk te hangen. Deze plaquette is van de hand van kunstenaar Maria Koijck. Dit is een speciale Klokhuisversie van het kunstwerk dat bij alle Werelderfgoederen in ons Koninkrijk hangt. 

Het Klokhuis Werelderfgoed

Ons Koninkrijk heeft 12 werelderfgoederen. Dit zijn unieke plekken of gebouwen, zoals de Waddenzee, de molens op de Kinderdijk of de Grachtengordel in Amsterdam. Maar nu is het tijd voor Het Klokhuis Werelderfgoed.

De inzending voor Het Klokhuis Werelderfgoed is gesloten. Tijdens de Werelderfgoeddag, op 8 oktober in de Van Nellefabriek in Rotterdam, maken we het nieuwe Klokhuis Werelderfgoed bekend.

Deel deze pagina met je vrienden!