Het Klokhuis over Scheiden

Schrijf je eigen propje

Meer

Ik durf niet te zeggen dat..

Onderzoek wijst uit dat kinderen weinig durven te zeggen over de scheiding van hun ouders omdat ze niemand verdriet willen doen. Het Klokhuis vindt het belangrijk dat de stem gevoelens van kinderen gehoord worden. 

Daarom kan iedereen –anoniem- gedachten en gevoelens kwijt op een propje. Want je kent het wel: Je schrijft iets op, maar durft het toch niet op te sturen. Je maakt er een prop van, en gooit 't weg. En die gedachten en gevoelens, die je niet, of (nog) niet durft te vertellen, daar gaat het om. www.ikdurfniettezeggendat.nl is de zin waar het om gaat. Je kunt lezen wat andere kinderen hebben opgeschreven. En je kunt zelf schrijven wat je bezighoudt over de scheiding van je ouders.

Misschien durf je op een gegeven moment wel anderen te vertellen wat je denkt. Er zijn ook organisaties waarmee je kunt praten. Hieronder vind je ze.

Hier kun je terecht:

Voor Jonge Helden
Een site met informatie en veel tips voor Jonge Helden die met scheiding te maken hebben. Er staan veel filmpjes op van lotgenoten en Jonge Helden kunnen er een gedicht of foto's plaatsen. 
Ga naar Voor Jonge Helden

Villa Pinedo
Online platform voor jongeren met gescheiden ouders. Hier vind je info over scheiden: verhalen van anderen, blogs, filmpjes, vlogs, foto’s en nog veel meer. Ook kun je hier met andere kinderen met gescheiden ouders in contact komen.
Ga naar Villa Pinedo

De kindertelefoon
Met de kindertelefoon kun je bellen of chatten als je met iemand wilt praten. 
Ga naar de Kindertelefoon

Ouders uit elkaar
Als je ouders uit elkaar gaan betekent dat ook dat er afspraken gemaakt zullen worden over waar jij woont en wanneer je je ouders ziet. Op deze site kun je meer informatie vinden en een brief maken voor de rechter.
Ga naar Ouders uit elkaar

Kinderrechtswinkel.nl
Wil je met iemand praten over je brief aan de rechtbank, dit kan met de kinderrechtswinkel. 
Ga naar De Kinderrechtswinkel

Deel deze pagina met je vrienden!