Het Klokhuis over de Nationale Parken

Afleveringsinformatie Nationale Parken

Meer

Afleveringsinformatie

De Wadden
Janouk gaat op expeditie op Terschelling met boswachter Joeri. Ze gaan wadlopen, krabben zoeken en slapen op het strand. De volgende ochtend vroeg maken ze een kanotocht om zeehonden te spotten. Zangduo Cor & Hilda legt in hun nieuwe hit uit hoe je de volgorde van de waddeneilanden kan onthouden.

Nationaal Park Drentsche AA
Sosha gaat met boswachters Kees en Lizette op expeditie in Drenthe.  Ze gaan op zoek naar  adders en slapen in een tentje vlakbij een beek. En waar wonen de geheimzinnige dassen? De steenrijke Marie-Louise wil graag de hele Drentsche Aa kopen.

Nationaal Park De Biesbosch
Janouk gaat met de kano op expeditie in de Biesbosch. Boswachter Thomas neemt haar mee naar een beverburcht. Ze overnachten in een tentje in een verwilderd bos en de volgende ochtend gaan ze op zoek naar de visarenden en de gigantische zeearend. Bert en Joke doen een quiz over de Biesbosch.

Nationaal Park Veluwezoom
Pascal gaat op expeditie met boswachters Jamie en José dwars door de Veluwezoom. Ze spotten egels, eekhoorns en wilde zwijnen. Na een avond bij het kampvuur gaat Pascal de volgende ochtend al heel vroeg op zoek naar edelherten en damherten. Bezorgde Ouders Nederland geeft tips wat je kan doen als je kind per se naar de natuur wil.

Nationaal Park Nieuw Land
Pascal gaat op expeditie dwars door natuurgebied Nieuw Land.  Samen met boswachter Mikal trekt hij met de kano door het moerasgebied op zoek naar de zee-arend. Op de grasvlakten ontdekken ze een vossenburcht. En hoe is het om in een jeep  te slapen tussen een kudde Konikpaarden? Freek Vonk laat zien dat de dieren daar agressiever zijn dan je zou verwachten. 

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Pascal gaat twee dagen op expeditie in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hoe zijn al die moerassen daar ontstaan? Boswachter Egbert laat hem zien wat trilveen is. Pascal overnacht in een hangtent middenin het moerasbos. Met boswachter Johann gaat hij per kano op zoek naar otters. Wendel en Liza maken een vlog over de Weerribben-Wieden en hopen op minimaal 16 likes.

Nationaal Park Oosterschelde
Janouk gaat op expeditie in het grootste en natste Nationale Park van Nederland: Oosterschelde. Ze ontdekt de onderwaterwereld en gaat daar snorkelen en duiken op zoek naar brokkelsterren en de sepia’s. Ze overnacht op een reddingsvlot. En Burt & Danny klussen met mosselen.

Deel deze pagina met je vrienden!