Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Rust in je hoofd'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Rust in je hoofd'

Op dinsdag 24 januari organiseerden Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Deze keer ging Janouk in gesprek over de Klokhuis-uitzendingen 'Rust in je hoofd' en 'Stress'. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen aan de meet-up via een interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

Tijdens de Klokhuis-livestream gingen de klassen in gesprek met de gasten over stress, piekeren en trucjes om je hoofd tot rust te brengen.

Dagelijks gaan er talloze gedachten door ons hoofd. Soms zo veel, dat je er stress van krijgt. Spanning voor een Cito-toets of spreekbeurt is heel normaal, maar wat moet je doen als je niet kunt stoppen met piekeren? Tijdens de livestream gaven de gasten tips om daar mee om te gaan.

Een van de gasten aan tafel was universitair hoofddocent Anke Klein. Zij geeft dagelijks leiding over het Kenniscentrum voor Angst en Stress bij Jeugd en heeft als missie om kinderen helpen omgaan met angst en stress. In de livestream legt ze uit wat stress precies is, hoe je het bij jezelf herkent en wat het verschil is tussen gezonde en ongezonde stress.

Ook mindfulnesstrainer Jan Vrenssen zat in de studio. Als coach bij onder andere Mindful Onderwijs helpt hij leerlingen om zich beter te concentreren en om te gaan met stress. In de livestream laat Jan de scholen aan de hand van interessante proefjes en leuke experimenten zien hoe je je aandachtsspier traint. Want hoe sterker deze spier is, hoe rustiger we ons voelen.

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Rust in je hoofd' en 'Stress'.

Lesbrief
Download hier de lesbrief die hoort bij deze meet-up.

Deel deze pagina met je vrienden!