Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Demonstreren'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Demonstreren'

Op dinsdag 14 maart organiseerden Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Deze keer ging Tirsa in gesprek over de Klokhuis-uitzendingen 'Demonstreren'. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen aan de meet-up via een interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

Tijdens de Klokhuis-livestream gingen de klassen in gesprek met de gasten over mensenrechten, het belang van demonstreren en hoe de leerlingen hun eigen stem kunnen laten horen.

Iedereen mag demonstreren: het is namelijk een mensenrecht. Maar wat doe je precies bij een demonstratie en aan welke regels moet je je houden als je de straat op gaat om actie te voeren? Daarover vertelde Berend Roorda, specialist demonstratierecht en universitair hoofddocent. In sommige gevallen kunnen demonstraties namelijk verboden worden.

Ook Gemma Molenaar, beleidsmedewerker educatie bij Amnesty International zat aan tafel. Amnesty komt wereldwijd op voor de rechten van de mens. Niet overal ter wereld worden de rechten van de mens eerlijk nageleefd. Gemma vertelt op 14 maart over het werk van Amnesty en op welke manier leerlingen kunnen opkomen voor de rechten van henzelf en anderen in de wereld.

Iemand die ook regelmatig actie voert is WWF-ranger Niels van den Berg (14). Elk jaar zamelt hij geld in voor een bedreigde diersoort. Zo toverde Niels samen met zijn vader een oude caravan om tot escape room. Het entreegeld voor de escape-caravan ging naar de bescherming van de zeeschildpadden. In de studio legde de jonge actievoerder uit wat hij al bereikt heeft met zijn acties en waarom hij het zo belangrijk vindt om op te komen voor bedreigde diersoorten.

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Demonstreren'.

Deel deze pagina met je vrienden!