Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Verkiezingen'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Verkiezingen'

Op dinsdag 7 november 2023 organiseerden jeugdprogramma Het Klokhuis en de ZB een interactieve Meet Up over de Verkiezingen, naar aanleiding van de Klokhuis-uitzending ‘Democratie’. Presentator Tirsa With sprak van 11.00 tot 11.45 uur met gasten en leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit het hele land, over de Tweede Kamerverkiezingen, die op 22 november plaatsvonden. 

Hoe wordt een land met allerlei verschillende meningen bestuurd en wie is eigenlijk de baas van Nederland? Op 22 november mochten volwassen Nederlanders weer naar de stembus. Daar kozen zij de partij of persoon waarvan zij de plannen voor Nederland het beste vonden. Tirsa ging samen met de gasten en verschillende klassen in gesprek over de verkiezingen.

Aan tafel zat onder andere  Jelt Pekaar, educatie-expert bij ProDemos. Hij weet precies hoe de verkiezingen in elkaar zitten. Hij legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen.

Ook Tessa van Velzen zat aan tafel. Zij is directeur van de organisatie Discussiëren Kun Je Leren. In de Tweede Kamer worden dagelijks debatten gevoerd waarbij Kamerleden elkaar proberen te overtuigen van hun standpunt. Maar hoe ga je op de juiste manier met elkaar een gesprek aan als je niet dezelfde mening hebt? Dat legt Tessa uit in de Klokhuis Meet Up, waarbij ze de leerlingen uitdaagt om ook met elkaar in discussie te gaan. Wat vinden zij belangrijk voor de toekomst van Nederland?

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Democratie'.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!