Klokhuis Meet Up

Klokhuis Meet Up over 'AI'

Meer

Meet Up over 'AI'

Op dinsdag 5 maart 2024 organiseerden jeugdprogramma Het Klokhuis en de ZB een interactieve Meet Up over Artificial Intelligence, oftewel AI. Dit gebeurde naar aanleiding van de vier Klokhuis-uitzendingen over dit onderwerp. Presentator Tirsa With sprak van 13.15 tot 14.00 uur met gasten en leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit het hele land. 

Een Snapchat maken met een grappige filter, slimme stofzuigers of ChatGPT je spreekbeurt laten schrijven: Kunstmatige Intelligentie is overal. Maar wat is het precies en wat kunnen we er mee? Informaticus Maarten Lamers legde in de studio uit hoe machines zichzelf slimmer maken en wat het verschil is tussen ons menselijke brein en het computerbrein.

Onderzoeker Oumaima Hajri vertelde waar we kunstmatige intelligentie allemaal tegenkomen. Ontzettend handig, maar het is volgens haar ook belangrijk om zelf kritisch te blijven nadenken. Waarom dat van belang is, legde ze uit tijdens de Meet Up.

De derde gast was basisschooldocent Tim Vissers. Hij ontwikkelt ‘Futureproof’ lesmateriaal. Tim liet zien waar je Kunstmatige Intelligentie kunt tegenkomen in de klas. Tijdens de Meet Up daagde hij de leerlingen uit om zelf aan de slag te gaan met de AI-studio van Het Klokhuis.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!