Podcast

Onmisbare uitvindingen

Meer

Podcast Onmisbare uitvindingen

Speciaal voor onderweg of thuis op de bank is er de podcast van Het Klokhuis:  'Onmisbare uitvindingen'. Geerke en Bart hebben het over uitvindingen of ontwikkelingen die de wereld veranderd hebben. Of eigenlijk, dingen die we heel gewoon vinden, maar die ontzettend belangrijk blijken te zijn.

Zoals een uitvinding tegen stank en viezigheid, een uitvinding om afspraken te maken en een uitvinding voor vakanties naar het buitenland. Welke onmisbare uitvindingen dit precies zijn?

Luister de podcast van Het Klokhuis via Zapp of in je favoriete podcast-app.

Onderwerp voor de podcast!
Heb jij een leuk idee voor een onmisbare uitvinding! Laat het dan weten aan Geerke en Bart. En wie weet hoor je jouw onderwerp wel terug in een aflevering van de Klokhuis podcast.

Het raadsel van Mevrouw Jansen

Heb je de nieuwste aflevering van de podcast al geluisterd? Zoals bij elke aflevering kan je, met het raadsel van mevrouw Jansen, het onderwerp al raden!

Mevrouw Jansen is op vakantie in Italië. Ze gaat een hapje eten in een echte Italiaanse pizzeria. De ober, die geen Engels spreekt, brengt haar de menukaart. In het Italiaans. Mevrouw Jansen snapt er niks van. Gefrustreerd gaat ze naar haar hotel, maar 5 minuten later is ze weer terug in pizzeria, en dan bestelt ze - in vloeiend Italiaans - haar favoriete pizza. Hoe kan dat?

Geerke en Bart

De presentatoren

'Onmisbare uitvindingen' wordt gemaakt door Geerke en Bart. Elke aflevering gaan zij samen op zoek naar een uitvinding of ontwikkeling die de wereld veranderd heeft.

Geerke 
Geerke Catshoek is de maker van de podcast. Uit alle uitvindingen die jullie insturen kiest ze een onderwerp en dat gaat ze helemaal uitpluizen. Gelukkig zijn er altijd deskundigen die haar graag willen helpen. Als ze denkt dat ze genoeg weet, maakt ze een script. Daarin staat precies wat Bart en Geerke in de podcast gaan bespreken.

Wat ze het leukst vindt om te doen? Van de geschiedenis een grappig verhaal maken. Al die rare stemmetjes spreekt ze trouwens thuis in, in het wasmachinehok. Haar kat wordt er altijd zenuwachtig van. Soms miauwt hij dwars door de opnames heen.

Op de computer knipt en plakt Geerke de podcast in elkaar. Foutjes eruit, muziekjes erbij, sound effects (geluiden) en jingles op zijn plek? De podcast is weer klaar!

Geerke maakt voor Het Klokhuis ook de Huh?!-filmpjes, waarin met een berg speelgoed moeilijke woorden worden uitgelegd. Misschien herken je de gekke piepstemmetjes van het speelgoed wel uit de podcast!

Bart
Bart Rijnink maakt de muziek bij de podcast. Hij maakt de liedjes en ook de jingles. En daar is ‘ie behoorlijk goed in! On-on-on-on-on-onmisbare uitvindingeeeeeen! Wie kan het niet meezingen?

Bart maakt alle muziek in de studio bij hem thuis. Eerst was de studio in het schuurtje in de tuin, maar nu is ‘ie verhuisd naar een kamertje in huis, dat tegelijkertijd ook zijn inloop-kledingkast is. Tussen de T-shirts en de sokken staan daar zo’n beetje alle muziekinstrumenten die je kan bedenken. Een liedje schrijven is nog best een klus. De tekst moet niet alleen grappig zijn, de muziek moet ook lekker blijven hangen. Wat Barts lievelingsliedje is? Hij kan eigenlijk niet kiezen, maar “Jetlag” (uit aflevering 12) staat hoog op de lijst.

Bart is trouwen niet alleen componist (dat is iemand die muziek schrijft), maar ook nog acteur. Misschien heb je hem wel een in de sketches bij Het Klokhuis gezien als Wesley, of als een van de kinderen achterin de raket.

Weetjes

Wist je dit al?

Iedere uitzending van 'Onmisbare uitvindingen' zit vol met leuke weetjes. We hebben weer drie leuke weetjes voor je op een rij gezet!

Weetje:
Mensen hadden vroeger altijd hun eigen bestek bij zich. Als je ergens ging eten wist je nooit of dat bestek goed was afgewassen. Je bestek was net als nu je tandenborstel. Die gebruik je ook niet van iemand anders.

Weetje:
Wist je dat Nederlandse kinderen in het buitenland bekend staan als superslechtgemanierd aan tafel? In Frankrijk – waar veel mensen naar toe op vakantie gaan - vinden ze het echt niet kunnen dat Nederlandse kinderen rondlopen in restaurants, ze schreeuwen en ze praten tegen iedereen en ze lusten niets.

Weetje:
De koelkastdeur is de meest geopende deur van het hele huis. Dit blijkt uit onderzoek van een grote koelkastfabrikant. We doen de koelkast deur zelfs vaker open dan de wc deur.

Deel deze pagina met je vrienden!