Master je mind

Lesbrief Master je mind

Meer

Lesbrieven

Met kracht in je kop, een goedgetrainde geest, kun je veel voor elkaar boksen! Met vaardigheden zoals optimisme en moed wordt het leven een stukje makkelijker – en leuker! Maar hoe leer je dat eigenlijk? In de serie Master je Mind van Het Klokhuis zoeken we het uit. Doen jullie mee?

Het_Klokhuis-Master_je_Mind-relaties_13-08.Copy.01.mxf.00_00_13_22.Still001

Master je mind is een vijfdelige serie met het doel om levensvaardigheden bij jongeren te stimuleren. De serie is gebaseerd op het PERMA-model uit de positieve psychologie, dat bestaat uit 5 bouwstenen. Iedere aflevering staat een bouwsteen centraal die helpt om een betere versie van jezelf te worden.

Uit onderzoek blijkt dat kinderen vaardigheden zoals betrokkenheid en optimisme het beste eigen maken in een groep, onder begeleiding. In de klas dus! Kinderen die mentaal veerkrachtig zijn, kunnen beter leren, zijn creatiever en gelukkiger. Bij de serie is daarom een lespakket gemaakt. Dit lespakket bestaat uit 5 lessen, aansluitend bij de afleveringen van Master je Mind.

De les start met kijken naar de aflevering. Tijdens het kijken maken we kennis met jonge helden, rolmodellen die uitblinken in een van de vijf psychologische eigenschappen. Deze kracht zetten ze in  om de wereld te verbeteren. Met deze verhalen willen we inspireren én activeren.

De inspiratie van de jonge rolmodellen vormt de basis van een gesprek in de klas. Elke lesbrief bevat vragen die je kunt gebruiken om met je klas het gesprek te voeren over het onderwerp. Je kunt de vragen klassikaal stellen, of je kunt er voor kiezen de kinderen eerst individueel over een vraag na te laten denken.

Na de inspiratie volgt de activatie. Aan het eind van de les dagen we jullie uit om zelf aan de slag te gaan met gym voor de geest, in de vorm van een oefening, of een opdracht, of een challenge. Bijvoorbeeld: lukt het jullie om een dag niet te klagen?

Iedere les is los uit te voeren. Geef je de lessen achter elkaar? Dan is het handig om er een per week te doen, zodat jullie genoeg tijd hebben voor de challenge.

Heel veel succes en plezier!

Deel deze pagina met je vrienden!