Achter de schermen

Het decor

Meer

Decors

De dramascenes worden vaak op een locatie opgenomen, zoals Igor en Robin in de bossen, Said en Jonathan hangen altijd in dezelfde wijk rond. Maar soms is er een locatie die niet zo makkelijk is om te regelen voor opnames. Zoals een operatiekamer voor de chirurgenscenes. Dit soort scenes worden in de studio opgenomen. Hiervoor wordt dan een decor gebouwd.

Behalve een decor zijn er vaak ook nog allerlei rekwisieten nodig, van rubber eendje tot röntgenfoto. Deze worden door de setdresser allemaal bij elkaar gezocht. Zodat de hele scene er precies zo uit ziet als bedacht is door de regisseur

Ellen Janssen

Laatst hadden ze voor een sketch een tunnel van 50 meter nodig!! Die ruimte is er helemaal niet in de studio, dus daar moest ik iets op verzinnen. Toen heb ik een korte tunnel gemaakt. Alleen het einde van die tunnel heb ik veel kleiner gemaakt. Door het perspectief leek het einde van de tunnel op de televisie heel ver weg. Zo moet je met zo weinig mogelijk middelen proberen om zo veel mogelijk effect te bereiken. Soms is dat best moeilijk.

(Ellen Janssen is decor-ontwerper)

Deel deze pagina met je vrienden!