Joren Joshua

05.03.2024

Hij krabbelt, tekent, gumt en begint opnieuw. Tientallen, soms wel honderden schetsjes maakt hij voor hij tevreden is en op zijn computer begint met uitwerken. Janouk kijkt mee over de schouder van illustrator Joren Joshua en ziet stap voor stap zijn speelse, vrolijke, slungelige creaties ontstaan. In zijn werkruimte laat Joren zien hoe een illustrator te werk gaat en hoe zijn creaties in kranten, boeken en online tot leven komen. Ook sommige cowboys hebben tekentalent.

Afspeellijst "Varkentje Rund"

Varkentje Rund kijken tot je er knorrig van wordt..

Varkentje Rund kijken tot je er knorrig van wordt!

Afspeellijst "Cowboys"

Een heleboel cowboys!

Beleef hier alle verhalen van de cowboys!

Doe het zelf!

Maak je eigen raket

Je kan zelf je eigen raket maken. Hoe je dat doet lees je hieronder!

Boor een gat verticaal door een kurk. Duw daar het ventiel door, en zet deze stevig vast met een ijzerdraadje. Dit is dadelijk de dop voor de fles.

raket stap 1

Je hebt ook een lanceerbasis nodig. Deze kun je maken door een stukje hout aan een staaf te plakken. Maar je zou ook een stok (met uitstulping waar de fles op blijft hangen) de grond in kunnen steken. Zorg er in ieder geval voor dat de fles van de grond hangt en je lanceerbasis stevig blijft staan!

raket stap 2

De raket maken we met de fles. Plak aan de fles een stuk PVC buis dat ongeveer even groot is als de fles. Als je hem op 2 plaatsen vastplakt is hij het stevigst, zoals je op de foto ziet.  Vul daarna de fles voor 1/3e met water en duw de kurk stevig op de fles. Nu is hij bijna klaar voor lancering!

raket stap 3

Plaats je raket op de lanceerbasis. Zorg dat iedereen minimaal 1 meter van de fles af staat en begin met pompen. Ga door met pompen, zodat de luchtdruk in de fles heel hoog wordt en de kurk eraf knalt. Nu schiet je raket omhoog!

raket stap 5