Het Klokhuis maakt geschiedenis

29.01.2014 Hebban Olla Vogola

Hebban Olla Vogala Nestas. Het zijn de eerste woorden van een tekst van bijna 1000 jaar oud. Een bijzondere tekst omdat het bestaat uit de eerste woorden die ooit in het Nederlands zijn opgeschreven door een monnik die zijn pen probeerde. Lisa vertelt de geschiedenis van de tekst en maakt er samen met schrijver Jurrian van Dongen en Rutger de Bekker een nieuw liefdeslied van. Met clip!

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

Spannende avonturen uit lang vervlogen tijden!

geschiedeniswebsiteHet Klokhuis duikt met maar liefst 50 afleveringen de Nederlandse geschiedenis in! 
Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Maar natuurlijk kom je ook boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen te weten! Onze geschiedenis zit er namelijk bomvol mee.

'Het Klokhuis maakt Geschiedenis' neemt je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en plekken uit onze geschiedenis. Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? Wie waren eigenlijk die patriotten? Of hoe ontstapte Hugo de Groot uit de gevangenis? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, komen in deze Klokhuis-serie aan bod.

Het Klokhuis maakte van 2013-2014 vijftig afleveringen over de Canon van Nederland. Sinds 2021 worden elk jaar een aantal van deze afleveringen vernieuwd.

Deel deze pagina met je vrienden: