Het Klokhuis maakt geschiedenis

19.02.2014 Erasmus

Erasmus van Rotterdam is misschien wel één van de beroemdste geleerden uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn ideeën waren 500 jaar geleden volstrekt nieuw. Hij schreef meer dan honderd boeken. Het bekendste is waarschijnlijk Lof der Zotheid. In dat boek maakt Erasmus op een grappige manier de kerk en hun leiders belachelijk. Eramus wil dat de kerk verandert en veel mensen zijn het met hem eens. Ook schrijft Erasmus een boekje voor kinderen over eetmanieren. Mustafa laat zien hoe je je volgens Erasmus behoort te gedragen aan tafel. Dus niet met je vingers in de vette saus dopen. En ook niet uitgebreid boeren en winden laten.

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Deel deze pagina met je vrienden: