Het Klokhuis maakt geschiedenis

26.02.2014 Karel de Vijfde

Ruim 1500 jaar geleden was Karel de Vijfde één van de machtigste mannen ter wereld. Zijn enorme rijk was zo groot dat de zon er nooit onder ging. Ook Nederland maakte deel uit van zijn rijk. Toch weten maar weinig mensen in Nederland wie Karel de Vijfde is. In zijn geboortestad Gent, in België, kennen ze hem veel beter. Bart brengt een bezoekje aan Gent en komt erachter dat ze daar helemaal niet zo blij zijn met Karel de Vijfde. Hoe komt dat? En waarom heten de inwoners van Gent eigenlijk 'stroppendragers'?

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Deel deze pagina met je vrienden: