Het Klokhuis maakt geschiedenis

18.06.2014 Buitenhuizen

Speciale aflevering uit de serie 'Het Klokhuis maakt geschiedenis'. Als je in de Gouden Eeuw een beetje geld hebt, dan laat je een mooi 'buiten' bouwen. Deze buitenplaatsen dienden in de 17e en 18e eeuw als zomerverblijf waar je de stad even kon ontvluchten. Daar had je tenminste geen last van de enorme stank die toen in de stad hing. Hoe erg stonk het dan in die tijd? Wat doen al die theekoepels eigenlijk aan de Vecht? En wat heeft een blinde vink met buitenplaatsen te maken?

Meer

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Meer

We duiken de geschiedenis in!

Met maar liefst 50 afleveringen neemt Het Klokhuis je mee door de Nederlandse geschiedenis! Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Vol boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen!

Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, je ziet het allemaal hier!

Deel deze pagina met je vrienden: