Het idee

Het idee

Hoe maak je een Klokhuis aflevering?

Het maken van een Klokhuisuitzending begint natuurlijk met een idee. Onderwerpen vind je overal, als je maar nieuwsgierig bent. In kranten en tijdschriften maar ook gewoon in de tram, op straat of in de supermarkt. Bovendien krijgen we gelukkig heel veel leuke post met allerlei interessante vragen opgestuurd.

Wat is een goed onderwerp? Het moet natuurlijk allereerst leuk zijn om naar te kijken (het is tenslotte televisie) en er moet interessante, onverwachte informatie in zitten. Om iets te vertellen wat iedereen al lang weet, daar is niks aan. Op de redactievergadering wordt besproken welke nieuwe onderwerpen geschikt zijn voor Het Klokhuis en bekijken de redacteuren die onderwerpen van alle kanten. De eindredacteur, eigenlijk de grote baas van Het Klokhuis, heeft het laatste woord. Natuurlijk vallen er dan weer een hele hoop onderwerpen af.

Wie werken er bij Het Klokhuis?

Er werken bij Het Klokhuis 7 redacteuren en 1 web-redacteur. En dan zijn er ook nog producers, regisseurs en stagiaires. Ze zitten allemaal bij elkaar in één grote ruimte aan twee blokken met tafels. Ze doen de hele dag niks anders dan lezen, bellen en schrijven. En nieuwe onderwerpen verzinnen is best moeilijk, want er zijn al 3800 uitzendingen gemaakt! In het colofon kan je zien wie er precies allemaal bij Het Klokhuis werken. 

Hieronder zie je een aantal van de Klokhuismedewerkers in een redactievergadering. Het ziet eruit alsof ze héél hard aan het nadenken zijn! 

IMG-20150907-WA0000

Leo vertelt

Er zijn van die momenten dat een onderwerp gewoon in je schoot geworpen wordt. Sta ik op weg naar Hilversum in de stromende regen, met een kapotte auto, samen met de wegenwacht onder m'n motorkap te kijken, dan denk ik onmiddellijk 'dit is een onderwerp!'.

(Leo is regisseur)

Deel deze pagina met je vrienden!