Het Klokhuis Onderneemt

Het Klokhuis doet zaken

Meer

Het Klokhuis onderneemt

LOGO.klokhuisonderneemtEen webshop, een eigen ontbijtservice, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee, hoe pitch je je plan, hoe kom je aan geld en hoe maak je er een echt bedrijf van? Om antwoord te geven op deze vragen en meer, komt jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) dit najaar met een crossmediaal project over Ondernemen, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de Kamer van Koophandel (KvK). Kijk voor meer informatie op de website van de KvK.

Kinderen en ondernemerschap

NTR en KvK hebben de ambitie kinderen vertrouwd maken met het ondernemerschap en wat er voor nodig is om te gaan ondernemen. Beide organisaties zijn ervan overtuigd dat het ontdekken en ontplooien van talent én het ontwikkelen van een ondernemende houding van kinderen in het algemeen, van waarde is voor een succesvolle toekomst. Als ondernemende werknemer of baanbrekende ondernemer.

Nederland ondernemersland

Net als volwassenen hebben kinderen dagelijks met ondernemers en hun producten en diensten te maken. En dat zijn er nogal wat in Nederland. In 2016 steeg het aantal ondernemingen naar een recordaantal van 1.832.812, blijkt uit het jaaroverzicht ondernemend Nederland 2016 van de KvK (publicatie januari 2017). Het aantal ondernemers in de leeftijd van 0 – 19 jaar bedraagt in 2017 5.209, waarvan 22% in de detailhandel werkt. In de afgelopen vijf jaar is er een stijging van 38% te zien (bron: KvK)

Onderdelen project

Het crossmediale project bestaat uit een 9-delige serie van Het Klokhuis over Ondernemen, een Klokhuisboek, een online omgeving, leuke wedstrijden en Het Klokhuis Backstage op zaterdag 11 november 2017. 

Claudia Zuiderwijk, voorzitter Raad van Bestuur KvK: ‘We vinden het heel mooi dat we bij kunnen dragen aan dit project van Het Klokhuis, waarin kinderen op verantwoorde wijze meer leren over ondernemerschap. Een goede manier om hen vertrouwd te maken met ondernemerschap en ze te inspireren. Daar kunnen ze later, wat ze ook kiezen te gaan doen, veel plezier van hebben,’ 

Voor iedereen

Met het project over ondernemen wil Het Klokhuis kinderen inspireren om hun ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.

Daarbij komt niet alleen de economisch/commerciële kant aan bod, maar ook de creatieve kant, met extra aandacht voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

Loes Wormmeester, Eindredacteur Het Klokhuis: ‘Daarbij moedigen we ze aan om samen te werken met familieleden en mensen uit de eigen wijk of buurt. En om advies te vragen aan ondernemers. De KvK is daarin een waardevolle partner. Zij hebben niet alleen kennis over wat er allemaal bij komt kijken als je succesvol een onderneming wilt starten, maar ook een enorm waardevol netwerk van ondernemers in het hele land’ 

 

Sosha met borden PROMO 2

Vanuit het multimediale, elkaar versterkende, media-aanbod moedigen wij hen (vanuit het oogpunt van zelfredzaamheid, sociale interactie en een gevoel van saamhorigheid) verder aan om daarbij samen te werken met anderen; hun gezin, familie of mensen uit hun eigen wijk of buurt, waarbij ook de mogelijkheid van het vragen van advies aan (kleine) ondernemers in hun eigen omgeving – onder de noemer ‘Het Klokhuis Backstage’ hoort.

Tijdens “Het Klokhuis Backstage” openen op zaterdag 11 november 2017 bedrijven hun deuren voor Klokhuis fans en kunnen kinderen én hun (groot) ouders in het echt zien hoe het eraan toe gaat in een bedrijf.

Ondernemen op Koningsdag

Een moment waarop veel kinderen - zonder dat ze het misschien zelf weten - aan het ondernemen zijn. Met deze aflevering worden kinderen klaargestoomd voor Koningsdag zodat ze daar goed voorbereid hun koopwaar aan de man kunnen brengen. We gaan onder andere naar de Haagse Markt, de grootste buitenmarkt van Nederland waar marktkooplui tips en tricks geven. En de 16-jarige standwerkster Britt laat zien hoe je met een goed verhaal spullen kunt verkopen.

Deel deze pagina met je vrienden!