Het Klokhuis Onderneemt

Het Klokhuis doet zaken

Meer

Wat komt allemaal er bij kijken om een eigen bedrijf te starten? 

Een webshop, een eigen ontbijtservice, computerhulp geven aan ouderen, een oppascentrale; steeds meer kinderen beginnen een eigen onderneming. Hoe doe je dat eigenlijk, een bedrijf opstarten en runnen? Hoe kom je bijvoorbeeld op een idee, hoe pitch je je plan, hoe kom je aan geld en hoe maak je er een echt bedrijf van? Dat, en nog veel meer, is vanaf donderdag 26 april te zien in de 9-delige serie Het Klokhuis Onderneemt. Ga naar de Eigen Baas-kit

In de serie komen de verschillende aspecten van het ondernemen aan bod. Zo zien we onder andere hoe presentator Pascal Tan ontdekt wat erbij komt kijken als hij zijn business in zelfgemaakte appelmoes wil inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Eva Cleven krijgt meer te weten over productontwikkeling, en Bart Meijer doet mee aan het kampioenschap pitchen. Elke aflevering zit vol tips van ervaren ondernemers, en is er aandacht voor kinderen die een eigen bedrijf begonnen zijn.

Doel van de serie
De serie Het Klokhuis Onderneemt is onderdeel van een crossmediaal project over ondernemen. Doel van het project is kinderen vertrouwd maken met ondernemerschap en ze te inspireren om zelf ondernemende vaardigheden te ontwikkelen.  

Crossmediaal project
Naast de 9-delige serie bestaat het project uit het boek Dat is je eigen zaak! met heel veel tips over ondernemen en de website Eigen Baas. Met de Eigen Baas-kit op deze site ontdekken kinderen in vijf levels de kneepjes van het ondernemersvak. Waar wil je geld mee verdienen? Wat is je USP? En hoe bedenk je een goede naam? Ze kunnen de Eigen Baas-naamgenerator gebruiken, hun kennis testen in de quiz en andere ondernemers helpen met hun bazendilemma’s. Van een echte ontwerper kunnen ze leren hoe je een logo maakt, en hun winst bepalen met de rekenhulp. Zijn alle stappen doorlopen, dan eindigen ze met een ondernemersplan en een Eigen Baas-diploma.  

Het Klokhuis Onderneemt is mede mogelijk gemaakt door de Kamer van Koophandel.  

Afleveringsinformatie:
Donderdag 26 april - Het Klokhuis Onderneemt: Koningsdag
Woensdag 3 mei - Het Klokhuis Onderneemt: Bedrijf Starten 
Woensdag 10 mei - Het Klokhuis Onderneemt: Van Idee tot plan
Woensdag 17 mei - Het Klokhuis Onderneemt: Productontwikkeling
Woensdag 24 mei - Het Klokhuis Onderneemt: Pitchen
Woensdag 31 mei - Het Klokhuis Onderneemt: Geld
Woensdag 7 juni - Het Klokhuis Onderneemt: Marketing
Woensdag 14 juni - Het Klokhuis Onderneemt: Verkopen
Woensdag 21 juni - Het Klokhuis Onderneemt: Sociaal Ondernemen

Deel deze pagina met je vrienden!