Het Klokhuis in Duitsland

Het Klokhuis in Duitsland

Astrid in Duitsland

In maart is Klokhuisredacteur Astrid vertrokken naar Duitsland. Ze blijft daar 3 maanden om bij Duitse televisie te gaan kijken hoe zij precies hun kinderseries maken. Omdat het donderdag (19 april) de dag van de Duitse taal is, heeft Astrid speciaal voor jullie een berichtje uit Duitsland!

 

 


Astrid in Duitsland

Duitsland is een buurland van Nederland. Het is bijna 8,5 x zo groot als Nederland en er wonen ruim 82 miljoen mensen. Dat zijn dus bijna 5 x zoveel inwoners als in Nederland.


De hoofdstad van Duitsland is Berlijn. Ik (Klokhuisredacteur Astrid) werk momenteel in Duitsland bij de WDR, dat staat voor Westdeutsche Rundfunk, de Westduitse Omroep.

Net als in Nederland worden hier ook heel veel televisieprogramma´s gemaakt voor kinderen.

Eén van die programma´s heet ‘Die Sendung mit der Maus´ dat is Duits voor  

Het programma met de muis`.

En net als bij Het Klokhuis wordt in dit programma ook op heel veel vragen van kinderen antwoord gegeven. Op de redactie komen  bijna 1000 (!) mails  per week binnen (bij Het Klokhuis zijn dat er zo´n 100 per week) dus je kunt je wel voorstellen dat ze hier heel druk zijn om al die mails te beantwoorden.

Het programma met de muis bestaat al meer dan 40 jaar en de Maus (de Muis) is heel bekend en geliefd in Duitsland. Je ziet hem dan ook ook overal opduiken.

Wil je ook eens naar het programma kijken ga dan naar: http://www.wdrmaus.de/


De Muis heeft ook een vriend, de olifant en die heeft ook een eigen programma op de Duitse televisie. Dat kun je bekijken op http://www.wdrmaus.de/elefantenseite/

Ook als je geen Duits begrijpt, vind je het je het misschien toch leuk om te bekijken.


Auf Wiedersehen! (dat is Duits voor tot ziens) 

De vlag

Kijk is goed naar het plaatje hieronder. Welke vlag denk jij dat de Duitse vlag is? 

vlagbd

 

Het is de linker! De rechter vlag is namelijk de Belgische! Ze lijken wel op elkaar he? 

Deel deze pagina met je vrienden!