De speurtocht

De speurtocht

Verstopte informatie

Is het onderwerp eenmaal gekozen, dan is het een kwestie van informatie verzamelen voor het eerste Klokhuisonderdeel: de reportage. De redacteur gaat naar bibliotheken, belt met bedrijven of instanties, zoekt op internet, noem maar op.

Soms is de informatie verstopt op plaatsen waar je het niet zou verwachten (een piepklein bedrijfje, een achterkamertje van de universiteit, een fanatieke hobbyist). Een slimme redacteur heeft daar een speurneus voor.

Ondertussen houdt de redacteur de regisseur op de hoogte van zijn vorderingen, want de regisseur moet het verhaal uiteindelijk in beeld gaan brengen. Samen beslissen ze wat ze gaan filmen en waar ze dat gaan doen. Als dat eenmaal afgesproken is wordt het tijd voor een werkbezoek.

Ger vertelt

Ik moet wel eens hele beroemde professoren bellen. Dan ben ik van te voren altijd doodnerveus. Typisch geval van telefoonangst. En als ik die persoon dan aan de lijn heb, moet ik soms wel 7 keer vragen of hij het nog een keer wil uitleggen. Gelukkig vinden de meeste mensen dat helemaal niet erg. We zijn tenslotte alleen maar geïnteresseerd in wat ze doen.

(Ger is redacteur)

Deel deze pagina met je vrienden!