Het locatiebezoek

Locatiebezoek

Locatiebezoek

Voordat er ergens gefilmd wordt nemen de redacteur en de regisseur meestal eerst een kijkje op de plek waar ze gaan opnemen. De 'locatie', zoals dat heet in filmtermen. Na een locatiebezoek weet je natuurlijk pas hoe alles er precies uitziet.

 

Je kunt meteen kijken waar je een camera neer kunt zetten om alles zo mooi mogelijk op te nemen. Is er toevallig een trap of een ladder van waaraf je een gek camerastandpunt van kunt maken? Ook kijken ze of er stroom is voor de apparatuur, hoe ver ze moeten sjouwen met de spullen en of er bergschoenen mee moeten voor de cameraman. In sommige afleveringen komt een deskundige aan het woord. Tijdens het locatiebezoek wordt dan even kennis gemaakt en de vragen worden nog even doorgesproken.

Roland vertelt

We wilden graag draaien in een opslagplaats voor opgezette dieren. Maar goed dat we op locatiebezoek gingen, want we kwamen er achter dat het daar pikdonker was! Om alles te kunnen filmen moesten we dus veel extra lampen mee nemen, die overigens maar heel kort aanmochten omdat het licht slecht was voor de veren van de vogels.

(Roland is regisseur)

Deel deze pagina met je vrienden!