Klokhuis 25 jaar

Het Klokhuis viert feest!

Het Klokhuis 25 jaar!

Het jaar 2013 begint meteen goed, want Het Klokhuis bestaat 25 jaar! En dat wordt groots gevierd samen met jou! Het feest gaat dinsdag 8 januari van start met maar liefst twee weken vol met speciale uitzendingen over het verleden en de toekomst, genoemd: 'Jouw Klokhuis, Jouw Tijd'. Samen met Klokhuispresentatoren van vroeger en van nu kijken we terug met de allermooiste Klokhuisfragmenten van de afgelopen 25 jaar. Samen met futurologen (toekomstkijkers) en tijdscapsules in Het Klokhuis Tijdlab kijken we vooruit naar de toekomst. En als klap op de vuurpijl wordt er zaterdag 12 januari een Klokhuis Live Show rechtstreeks vanuit Beeld en Geluid uitgezonden!

Tijd en je eigen tijdcapsule

Tijdweek

In de tijdweek, van 14 tot en met 18 januari, vertoont Het Klokhuis vijf uitzendingen die te maken hebben met het thema 'tijd'. Zo wordt er een portret gemaakt van een aantal toekomstvoorspellers en leren kijkers hoe het oudste bewegend beeldmateriaal wordt gerestaureerd en bewaard om het veilig te stellen voor de toekomst. In de tijdweek worden kinderen opgeroepen hun eigen tijdcapsule te maken en in te sturen naar Het Klokhuis. Kinderen versieren doosjes met daarin toekomstvoorspellingen en spullen of ideeën die ze voor de toekomst willen bewaren. De capsules worden tentoongesteld in Het Klokhuis Tijdlab en 10 jaar in het archief van Beeld en Geluid bewaard.

Dit is jouw tijd

Zing mee

Voor het jubileum van Het Klokhuis werd speciaal een lied geschreven. Het werd uitgezonden op dinsdag 15 januari 2013 in de aflevering 'Tijdcapsule'. Dit is jouw tijd en dus ook jouw lied! Zing je met ons mee?

Het jubileumlied is gemaakt door: Tjeerd Oosterhuis (componist) , Jurrian van Dongen (schrijver), Charly Luske en Pearl Jozefzoon (zang)

Klokhuis LIVE

Zaterdag 12 januari: Klokhuis live show

Klokhuispresentator Bart Meijer presenteert vanuit Beeld en Geluid op zaterdag 12 januari de 25 jaar Het Klokhuis Live Show. In deze show gaan presentatoren van toen (Yvon Jaspers, Jeroen Kramer en Monique Hagen) en presentatoren van nu (Maurice Lede, Dolores Leeuwin en Nienke de la Rive Box) in koppels de strijd met elkaar aan. We zien sketches met Said en Jonathan, Fetze Alsvanouds en Boy Zonderman en een aantal bijzondere gasten passeert de revue, waaronder Olympisch turnkampioen Epke Zonderland, Nina de Waal die Het Klokhuis in 1990 redde met 30.000 handtekeningen en Def P, die optreedt met de big band New Cool Collective. In de live show wordt ook het startschot gegeven voor Het Klokhuis Tijdcapsuleproject. Zaterdag om 17.45 uur op Ned. 3.

Marathonuitzendingen

Klokhuis marathon: jouw top 10!

Top 10 marathonuitzending door jou gekozen
Zaterdag wordt er een top 10 marathon uitgezonden van 11.30 tot 14.30 uur. De 10 populairste afleveringen van Het Klokhuis zijn uitgekozen door de kijkers zelf door de afgelopen maanden te stemmen op de Klokhuiswebsite.

De top 10 favoriete afleveringen van jou als Klokhuiskijker is geworden:

10. Afl. Riolen
9. Mummie II
8. Balletacademie
7. IJsbreker
6. Sportlab: Leniger
5. Wakduiken
4. Dressuur
3. Het Klokhuis bouwt: de opening
2. Canon Anne Frank 2
1. Breaking News Elektriciteit

Klokhuis nostalgie

Nostalgieweek

De hele week de leukste Klokhuisfragmenten
Van 8 tot en met 11 januari worden er compilatieafleveringen uitgezonden met de spannendste, mooiste en grappigste fragmenten uit 25 jaar Het Klokhuis. De fragmenten zijn door jou als Klokhuiskijker aangevraagd. Presentatoren van nu en vroeger, acteurs en de kijkers zelf vertellen iets bij de fragmenten.

Deel deze pagina met je vrienden!