Guatemala

Het Klokhuis in Guatemala

Zij waren in Guatamala

NAMENFOTO

 

Deze maand bestaat Het Verdrag voor de Rechten van het Kind 25 jaar. Daarom is Het Klokhuis in juni dit jaar helemaal naar Guatemala afgereisd. Daar hebben we met Unicef twee hele belangrijke Klokhuisafleveringen gemaakt over ondervoeding en onderwijs. Het team dat mee was bestond uit Nienke, cameraman René, regisseur Roel, redacteur Heleen en geluidsman Ivar. 

 

Lees meer over UNICEF

Afdrukken

De afleveringen

Ondervoeding

Een belangrijk kinderrecht is het recht op voldoende gezonde voeding. Toch zijn er nog veel plekken in de wereld waar kinderen niet genoeg gevarieerd eten krijgen. Nienke gaat op bezoek in Guatemala. Een prachtig en vruchtbaar land. Toch zijn er veel kinderen ondervoed. Nienke legt uit hoe dat komt en laat zien met welke hulpprogramma’s Unicef probeert om verandering te brengen in deze situatie.            

 

Uitzending 20 november 2014

Onderwijs

Eén van de belangrijkste kinderrechten is het recht op onderwijs. Nienke gaat op bezoek in Guatemala. Bijna de helft van de kinderen maakt de basisschool daar niet af. Hoe komt dat? Santos (13) laat aan Nienke zien welke hulpprojecten er worden opgezet door Unicef om kinderen ook daar goed onderwijs te geven.    

     

Uitzending 21 november 2014 

Extra's

Nienke's blog

Op haar reis door Guatemala heeft Nienke 4 spannende audioblogs gemaakt over alle avonturen die zij en de crew meemaakten. De eerste vind je hieronder. Benieuwd hoe het verder met Nienke gaat? Beluister haar andere blogs voor meer bijzondere verhalen!

 

Foto's

Deel deze pagina met je vrienden!