House of Animals Awards 2018

Comité van Aanbeveling voor de aflevering 'Varkens'

Het Klokhuis wint Comité van Aanbeveling House of Animals Awards

De Klokhuisaflevering 'Varkens' heeft de Comité van Aanbeveling van de House of Animals Awards gewonnen. Deze werd woensdagavond 3 oktober 2018 in de A'dam toren in Amsterdam uitgereikt. Doel van deze prijs is het stimuleren van dierenwelzijnsonderwerpen in mediaproducties. 

De prijzen werden uitgereikt in acht categorieën. Het Klokhuis was genomineerd in de categorie 'Jeugd', maar won uiteindelijk Comité van Aanbeveling voor de aflevering 'Varkens'. De vakjury bestond onder andere uit presentatrice Loretta Schrijver, Stichting Aap-directeur David van Gennep en regisseur Eddy Terstall. In de Klokhuisaflevering bezoekt Nienke een varkensstal met pasgeboren biggetjes en ziet hoe het huis van varkens eruit ziet. Ze ontdekt dat een modderbad nemen zo vies nog niet is en dat varkens één van de slimste zoogdieren zijn!

Dit zei de jury over de prijs: 
“Het Comité vindt het belangrijk om jeugd kennis te laten maken met dieren, juist ook met dieren die niet gezelschapsdieren zijn. Als geen ander verstaat Het Klokhuis de kunst om kinderen te informeren over en kennis te laten maken met lastige onderwerpen. Het Klokhuis weet daarbij een oordeel of standpunt te vermijden. Klokhuis verleidt jonge kinderen om een eigen opvatting te creëren. Het is inspirerend om mede-wezens op deze manier aan mensen voor te stellen. Klokhuis doet wat dat betreft geweldig werk met dit soort programma’s. Een voorbeeld voor volwassenprogramma’s.”

 

Kijk hier naar de aflevering 'Varkens'.

3263829683

Sosha neemt Comité van Aanbeveling House of Animals Awards in ontvangst

PHOTO-2018-10-03-22-02-24

Deel deze pagina met je vrienden!