GEANNULEERD: Rookverslaving

Rookverslaving

GEANNULEERD: Rookverslaving

update

Het Klokhuis, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland hebben besloten om de Klokhuis Meet Up op 26 oktober te verplaatsen naar een nieuwe datum. Het Klokhuis, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland volgen hiermee het beleid van het RIVM inzake het coronavirus. We hopen je snel te kunnen informeren over een eventuele nieuwe datum.

____________________________________

Op maandag 26 oktober organiseren Het Klokhuis, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland opnieuw een Klokhuis Meet Up. Klokhuispresentator Janouk Kelderman gaat hierin met een aantal gasten in gesprek over Rookverslaving. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland kunnen van 13.15 tot 14.00 uur thuis of op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. 

Kinderen uit groep 8 maken bijna de overstap naar het voortgezet onderwijs. De meeste mensen die roken, zijn daarmee begonnen toen ze dertien of veertien waren. Vaak als gevolg van groepsdruk. Hoe kunnen we dat voorkomen? Janouk praat hierover met o.a. Pauline Dekker, een bekende longarts die strijd voert tegen het roken.

Negen klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote video-wall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Interesse?
Scholen die willen meedoen via de videowall, kunnen zich tot en met dinsdag 20 oktober aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Terugkijken?
Aflevering over rookverslaving van Het Klokhuis terugkijken.

Deel deze pagina met je vrienden!