Klokhuis3D

Wat is 3D?

De 3d-aflevering

Helaas, je kunt geen 3D bril meer bestellen. Alles is op!

 

 

Je kunt het niet meer wegdenken: 3D! Films in 3D, spelletjes in 3D en zelfs televisies in 3D! Donderdag 19 mei as zendt Het Klokhuis een hele speciale aflevering uit. Over 3D. En dat is nog lang niet alles... want de aflevering is speciaal in 3D gemaakt.

 

Bekijk hier de aflevering:

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

19 mei: Klokhuis in 3D

Klokhuis in 3D

 

Hoe werkt 3D? En waarom moet je een gekke bril op om alles in 3D te zien?

 

Klokhuisaflevering in 3D!
Mustafa zoekt in deze speciale 3D Klokhuisaflevering uit hoe 3D nou werkt. Hij komt erachter dat het van alles te maken heeft met de stand van je ogen. En hoe je ogen samenwerken met je hersenen.

 

Met behulp van webcams en de uitleg van de verschillende trucjes, die je hersenen met je uithalen, legt hij uit wat 3D nu eigenlijk is. En wat er allemaal moet gebeuren voordat je ook echt iets in 3D ziet.

 

Mustafa gaat op bezoek bij twee makers van een Klokhuis sketch die speciaal voor deze aflevering hun stukje in 3D hebben gefilmd met een hele bijzondere camera. Net als een andere sketch, is deze sketch volledig in 3D te zien tijdens de aflevering.

 

Daar heb je alleen wel een speciale bril voor nodig; eentje met een blauw en een rood glas. Waarom dat nodig is en hoe alles werkt, kom je te weten in deze speciale 3D-Klokhuisaflevering. Met als speciaal toetje een stukje Mustafa in 3D!

3D Game

Speel hier een 3D game en maak er zelf ook eentje!

 

Deel deze pagina met je vrienden!