Afleveringen

Afleveringen

Afleveringen

Aflevering 1. Master je mind – Optimisme | 9 september 2021
Janouk gaat een dagje op pad met de 13-jarige Xavi. Hij woont in Amsterdam-Zuidoost en is gek op voetballen. De wijk is vaak negatief in het nieuws vanwege geweld en vechtpartijen. Xavi vindt het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen op straat, en hij wil iets positiefs doen voor zijn buurt. Hij organiseert voetbaltoernooien, want als je gewoon plezier hebt met elkaar, dan wil je de ander geen pijn doen. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je zelf Master in Optimisme kunt worden door bijvoorbeeld een dag niet te klagen. Maar voor Ton en Liesbeth is klagen juist een levenstaak.

Aflevering 2. Master je mind – Relaties | 16 september 2021
Janouk ontmoet Teun Toebes, een jonge held met een duidelijk doel in z’n leven: het helpen van ouderen met dementie. Niet omdat hij ze zielig vindt, maar omdat het goed voelt om er voor een ander te zijn. En daar groei je van als mens. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je zelf Relatie-master kunt worden. 

Aflevering 3. Master je mind – Moed | 23 september 2021
Valentina, Norah, Neama, Ema en Lina, vijf vriendinnen uit groep acht van een basisschool uit Diemen, organiseerden een kinderprotest. Geïnspireerd door de Black Lives Matter beweging en hun eigen ervaringen met racisme vonden ze het tijd voor actie. Sosha sprak met ze. Hoe ga je zelf de drempel over? Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je zelf Moed-master kunt worden.

Aflevering 4. Master je mind – Idealisme | 30 september 2021
Pascal ontmoet Lilly Platt, een twaalfjarige idealist die al jaren de strijd voert tegen plastic. Al het plastic de wereld uit helpen lijkt misschien een onhaalbare taak, maar Lilly laat zich niet uit het veld slaan: alle beetjes helpen en het heeft haar heel veel geleerd. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je erachter kunt komen wat jouw ideaal is en hoe je master in Idealisme kunt worden.

Aflevering 5. Master je mind - Flow | 7 oktober 2021
Sosha ontmoet de Canadese Hannah, een jonge online-activiste die jongeren motiveert om hun eigen kracht te vinden. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je kunt uitzoeken waarvan jij in een flow raakt, zodat je zelfs vergeet te eten.

Afspeellijst

Bekijk hier alle video's, sketches en tutorials van de serie 'Master je mind'.

Deel deze pagina met je vrienden!