Het Kantoor 310

09.01.2023

Op het Kantoor schakelt de redactie een expert in om zo veilig mogelijk te kunnen werken. Ze zeggen dat zwarte kleding warmer is in de zon dan witte, maar klopt dat wel? Tirsa en Eva gaan het checken. Janouk duikt in de vraag waarom je de vin van een haai vaak boven het water ziet uitsteken. En wat betekent ‘Risico’ eigenlijk?

Redactie

Heleen

Heleen wil geen strenge chef zijn. Als de dingen maar gaan op haar manier. Hoezo zorgt ze vaak voor chaos op de Klokhuisredactie? Dat is juist levendig! Ze heeft alles onder controle, echt wel, je moet gewoon bij problemen de andere kant op kijken. Heleen is gek op extreme sporten. Want als je kitesurft of paraglidet, vergeet je hoe oud je bent. Ze houdt ook van extreme mensen. Daarom is Luuk haar zielemaatje. 

Heleen is heus niet verslaafd aan lekkere-trek-snacks en cola. Ze is alleen bang voor een onverwachte suikerdip. Als alleenstaande moeder vindt ze de opvoeding van haar puberzoon ingewikkeld. Maar gelukkig zorgt hij heel lief voor haar als ze op de bank ligt bij te komen van een dancefeest. 

Heleen wordt somber van grote-mensen-dingen. Daarom is ze zo geschikt als baas van een kinderprogramma. Snap dat dan.

Luuk

Luuk maakt zich over veel dingen zorgen. Bijvoorbeeld over dat iedereen alleen nog maar aan zichzelf denkt. En of mensen wel zien wat voor een bijzonder iemand hij eigenlijk is. Met een goede muzieksmaak en een hoofd vol mensenkennis. Omdat Peggy en Rodîn uit zichzelf zo weinig om raad vragen, moet hij zijn levenswijsheid wel ongevraagd aan ze opdringen.

Luuk heeft een moeizame knipperlichtrelatie met Manoek. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Zelf vocht Luuk voor vrijheid vroeger als brutale punker (vraag maar aan je ouders wat dat is), maar nu vindt hij dat de jeugd veel te slap wordt aangepakt. Dat Heleen zijn baas is, zal hij nooit helemaal serieus nemen. Luuk is bang voor smartphones en haat social mediaBoomer vindt hij een ere-titel.

Vroeger was niet alles beter. Maar wel veel.

Peggy

Bij Peggy zit het nerd zijn vanbinnen. Van haar mogen nerds aan de buitenkant meer shinen. Computers en gadgets zijn helemaal haar ding. Ze zou graag eens daten met een robot. Of met een hologram van Einstein. Online staat ze bekend als Tech-Peg, de techfluencer. Nog niet veel volgers, maar je moet ergens beginnen. 

Showbizz pakt ze er gewoon even bij. Want ook Snelle is een soort natuurkracht en Beyoncé werkt als een machine die maar doorgaat. Zelf zingt en danst Peggy best lekker. Maar ze hoeft niet ontdekt te worden, ze ontdekt zichzelf al elke dag. Peggy wordt snel verliefd. En ze hecht zich aan alles. Ook aan verlaten sinaasappelschillen en eenzame sokken. Ze is van body positivity, hairforce en zelfgemaakte sieraden.

Peggy heeft het record van de meeste stemmingswisselingen per uur. ‘Peggy is moody’, zeggen haar collega’s dan. Maar als je een knuffel nodig hebt, kan je die bij haar altijd krijgen.

Rodîn

Rodîn is zo’n grote Klokhuisfan dat hij niet kan geloven dat hij nu zelf voor dat programma werkt. Hij knalt uit elkaar van de energie – maar die energie verdelen is moeilijk, man! Rijk worden was altijd zijn doel en dat blijkt nog best ingewikkeld. Heeft hij zich net vol overgave op een geniaal idee gestort, vraagt het volgende geniale idee alweer om aandacht…

Wat hij voor zichzelf niet voor elkaar krijg, kan hij wel fixen voor anderen. Vraag Rodîn om een feestje te organiseren en je krijgt een festival. En dan doet-ie ook nog zelf de catering. Rodîn probeert zich door het leven heen te lachen, want dan zien vrienden niet hoe onzeker hij eigenlijk is. Hij flirt met iedereen, maar heeft dat meestal zelf niet door.

Het liefst was Rodîn een superheld, maar stiekem is hij dat allang.

Afspeellijst Huh?!

Huh?!

Bekijk hier alle video's van 'Huh?!' terug.

Afspeellijst "Vragen van Kinderen"

Vragen van Kinderen

Bekijk hier nog veel meer 'Vragen van Kinderen'.