Het Klokhuis over Paarden

November paardenmaand!

Meer

Het Klokhuis Paardenboek

Het Klokhuis over paarden is uitgezonden in november 2016, 4 afleveringen die helemaal over paarden gaan. Stiekem zijn er nog veel meer Klokhuisafleveringen over paarden. Kijk maar eens hier

 


Bij de Klokhuisserie over paarden wordt een speciaal boek uitgebracht: Het Klokhuisboek over paarden. Worden paarden wel eens verliefd? Spreek jij paardentaal? In het boek staan veel interessante weetjes over paarden, zelfs voor degenen die al jarenlang paardengek zijn. Naast weetjes staan er ook verhalen, puzzels en heel veel paardenfoto’s in het boek.

4 november – Paardenfotograaf

Arnd Bronkhorst is internationaal paardenfotograaf. Nienke loopt een dag met hem mee en ontdekt de kneepjes van het vak. Arnd legt aan Nienke uit hoe je het best een mooie paardenfoto maakt.

11 november – IJslands paard

Wat maakt het IJslands paard zo bijzonder? Nienke bezoekt de IJslanderstoeterij van Jaap en Yvonne.  Zij laten aan Nienke zien wat er allemaal bij het fokken van de stoere, sterke IJslandse paarden komt kijken.

18 november – Paardenonderzoek

Dolores gaat paarden onderzoeken. Ze ontdekt dat steunzolen en aangepaste hoefijzers overbelaste pezen van renpaarden kunnen ontlasten. Met je smartphone kan je controleren of je paard goed loopt door sensoren op de beenbeschermers te plakken. Hoe behandel je een iets te zware pony met zere hoefjes?

 

25 november – Top Springpaard

Maikel van de Vleuten is springruiter en rijdt op de beste springpaarden van Nederland. Nienke mag met hem meerijden. Hoe worden die paarden zo goed? Dolores gaat naar een stoeterij waar topspringpaarden van jongs af aan getraind worden; van veulen via ‘zadelmak’ naar de galoppeerbaan.

Waarom rijden we op paarden?

Waarom rijden we eigenlijk wel op paarden maar niet op koeien? Nienke legt het je uit in Waarom? Daarom!

Deel deze pagina met je vrienden!