Willem Wilminkprijs

De prijs voor het beste kinderlied

Meer

Snapje? wint prijs voor beste kinderlied

Zaterdagavond 7 april is in theater ‘Kleine Willem’ in Enschede bekend gemaakt dat het Snapje? Kilo, pond en ons uit 71 inzendingen de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied heeft gewonnen. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. Snapje? is een serie liedjes met videoclip met kleine kennishacks waardoor je basisprincipes makkelijker begrijpt of onthoudt. Voor het Snapje? Kilo, pond en ons schreef Katinka Polderman de tekst en zanger Kenny B verzorgde de muziek.

Het Snapje? Kilo, pond en ons kwam uit maar liefst 71 inzendingen als winnaar uit de bus. 
De jury zegt over dit Snapje?:

"Een ontzettend vrolijke les in de gewichteenheden die we dagelijks gebruiken, met een letterlijk handige vuistregel en geweldig aanstekelijke muziek van Kenny B."

Wat is Snapje?
Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? Met een Snapje? wordt in een korte videoclip een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd. Eerdere Snapjes, met onder anderen muziek van Akwasi, Racoon, De Staat, Kenny B, Diggy Dex, Lucas Hamming en Eefje de Visser, waren een groot succes. De serie won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovatie Award. Het Snapje? optellen van breuken van Jan Beuving en Akwasi won in 2017 de Willem Wilminkprijs voor Beste Kinderlied.

Snapje? Kilo, pond en ons

Wat betekenen de woorden ‘pond’ en ‘ons’?

Deel deze pagina met je vrienden!