Het Kantoor 302

14.11.2022

Wouter gaat eindelijk zijn reis naar het Noorderlicht maken. Hij wil Leonoor en Timo niet verdrietig achterlaten, dus hij heeft vervanging geregeld. Dat harde randje om de kaas, wat is dat toch? En kun je het nou opeten of niet? Janouk gaat langs bij kaasboeren Jan en Evert in Stuifzand. Huh?! Weet jij wat ‘consequent’ precies betekent?

De redactie

Ben

Wie is de belangrijkste man van televisieland? Ben Kokkelman, uiteraard. Tenminste, dat zegt hij zelf. Dat Het Klokhuis al jaren op eenzame hoogte staat, hebben we aan hem te danken. Als baas zoekt hij voortdurend naar nieuwe manieren om te zorgen dat iedereen zich nog meer voor hem uitslooft. Voor Ben is iets nooit hip en modern genoeg. Maar ondertussen verlangt hij stiekem terug naar vroeger. Hoe joviaal hij ons ook begroet (“Goedemorgen, uitjes op de haring van mijn leven!”), een driftbui is nooit ver weg. Want je hebt mensen met korte lontjes en je hebt Ben. Die heeft niet eens een lontje. En toch houden we van hem. En vergeven we hem al zijn fouten. Ben Kokkelman…jongerenheld, Mister Prank en zeer populair bij de dames. Tenminste, dat zegt hij zelf.

BEN 6938  

Leonoor

Als het een chaos is op het Klokhuis Kantoor, weet Leonoor vaak een oplossing. Ze is officieel redacteur Dieren & Mensen. En onofficieel het geweten van Ben, het grote voorbeeld voor Timo en de onbereikbare liefde van Wouter. Hoe meer iemand twijfelt aan de klimaatcrisis, hoe meer diegene eraan heeft bijgedragen, zegt Leonoor. En kom niet aan dieren, want dan kom je aan haar. Moppen vertellen is niet Leonoors specialiteit, maar ze is expert in de slappe lach. En met één scherpe opmerking zet ze iedereen op z’n plek. Voor paardenfilmpjes en recycletips moet je bij haar zijn. Voor make-up advies of onbeperkt spareribs dan weer niet. Als ze verliefd is, heb je weinig aan Leonoor. Maar verder weet ze precies wat ze doet. Haar een eigenwijze control-freak noemen, beschouwt Leonoor als een enorm compliment.

LEONOOR 6961  

Wouter

Ken je de boerenkoolmaaltijdreep? Of de winterslaapzak? De opeetbare sportsokken?  Allemaal uitvindingen van Wouter. Redacteur Wetenschap en Technische Dingetjes. Hij is het brein van Het Klokhuis. Tevens erelid van de Vereniging voor Verlegen Mensen. Wouter zorgt ervoor dat we de wereld beter begrijpen. Al snapt hij er zelf soms vrij weinig van. Bij schoolgym was Wouter vroeger kampioen op de bank zitten en wachten tot het voorbij was. Maar z’n denkspieren zijn getrainder dan die van alle andere redactiemedewerkers bij elkaar. Zolang hij geen verkering heeft, woont hij bij zijn moeder. En zolang Leonoor hem niet definitief heeft afgewezen, houdt Wouter hoop.

WOUTER 7027 

Timo

Timo had ook rapper kunnen zijn. Of beroepssnowboarder. Of wereldrecordhouder hotdogs eten. Maar hij is na z’n stage blijven plakken bij Het Klokhuis. En daar kunnen we z’n enthousiasme en positieve energie goed gebruiken. Als Timo iets niet snapt, gaat hij meteen op onderzoek. Hij begint aan van alles. Onder het motto: pas als je het probeert, weet je of je het kan. Ben trekt Timo graag voor. En Wouter vraagt hem om tips over hoe je omgaat met meisjes. Timo helpt Wouter met alle plezier, daar ben je beste vrienden voor. Niemand kent de jonge kijkers beter dan Timo. Dat maakt hem onmisbaar. Goed, hij zou wat vaker kunnen nadenken voor hij iets doet. Hij zou minder kunnen uitgaan in het weekend. Hij zou kunnen stoppen met z’n kinderachtige hobby’s om eindelijk volwassen te worden. Maar ja…Timo is Timo. Gelukkig maar.

TIMO 7024

Ga lekker kijken!

Redactie

Heleen

Heleen wil geen strenge chef zijn. Als de dingen maar gaan op haar manier. Hoezo zorgt ze vaak voor chaos op de Klokhuisredactie? Dat is juist levendig! Ze heeft alles onder controle, echt wel, je moet gewoon bij problemen de andere kant op kijken. Heleen is gek op extreme sporten. Want als je kitesurft of paraglidet, vergeet je hoe oud je bent. Ze houdt ook van extreme mensen. Daarom is Luuk haar zielemaatje. 

Heleen is heus niet verslaafd aan lekkere-trek-snacks en cola. Ze is alleen bang voor een onverwachte suikerdip. Als alleenstaande moeder vindt ze de opvoeding van haar puberzoon ingewikkeld. Maar gelukkig zorgt hij heel lief voor haar als ze op de bank ligt bij te komen van een dancefeest. 

Heleen wordt somber van grote-mensen-dingen. Daarom is ze zo geschikt als baas van een kinderprogramma. Snap dat dan.

Luuk

Luuk maakt zich over veel dingen zorgen. Bijvoorbeeld over dat iedereen alleen nog maar aan zichzelf denkt. En of mensen wel zien wat voor een bijzonder iemand hij eigenlijk is. Met een goede muzieksmaak en een hoofd vol mensenkennis. Omdat Peggy en Rodîn uit zichzelf zo weinig om raad vragen, moet hij zijn levenswijsheid wel ongevraagd aan ze opdringen.

Luuk heeft een moeizame knipperlichtrelatie met Manoek. Ze kunnen niet met en niet zonder elkaar. Zelf vocht Luuk voor vrijheid vroeger als brutale punker (vraag maar aan je ouders wat dat is), maar nu vindt hij dat de jeugd veel te slap wordt aangepakt. Dat Heleen zijn baas is, zal hij nooit helemaal serieus nemen. Luuk is bang voor smartphones en haat social mediaBoomer vindt hij een ere-titel.

Vroeger was niet alles beter. Maar wel veel.

Peggy

Bij Peggy zit het nerd zijn vanbinnen. Van haar mogen nerds aan de buitenkant meer shinen. Computers en gadgets zijn helemaal haar ding. Ze zou graag eens daten met een robot. Of met een hologram van Einstein. Online staat ze bekend als Tech-Peg, de techfluencer. Nog niet veel volgers, maar je moet ergens beginnen. 

Showbizz pakt ze er gewoon even bij. Want ook Snelle is een soort natuurkracht en Beyoncé werkt als een machine die maar doorgaat. Zelf zingt en danst Peggy best lekker. Maar ze hoeft niet ontdekt te worden, ze ontdekt zichzelf al elke dag. Peggy wordt snel verliefd. En ze hecht zich aan alles. Ook aan verlaten sinaasappelschillen en eenzame sokken. Ze is van body positivity, hairforce en zelfgemaakte sieraden.

Peggy heeft het record van de meeste stemmingswisselingen per uur. ‘Peggy is moody’, zeggen haar collega’s dan. Maar als je een knuffel nodig hebt, kan je die bij haar altijd krijgen.

Rodîn

Rodîn is zo’n grote Klokhuisfan dat hij niet kan geloven dat hij nu zelf voor dat programma werkt. Hij knalt uit elkaar van de energie – maar die energie verdelen is moeilijk, man! Rijk worden was altijd zijn doel en dat blijkt nog best ingewikkeld. Heeft hij zich net vol overgave op een geniaal idee gestort, vraagt het volgende geniale idee alweer om aandacht…

Wat hij voor zichzelf niet voor elkaar krijg, kan hij wel fixen voor anderen. Vraag Rodîn om een feestje te organiseren en je krijgt een festival. En dan doet-ie ook nog zelf de catering. Rodîn probeert zich door het leven heen te lachen, want dan zien vrienden niet hoe onzeker hij eigenlijk is. Hij flirt met iedereen, maar heeft dat meestal zelf niet door.

Het liefst was Rodîn een superheld, maar stiekem is hij dat allang.

Afspeellijst Huh?!

Huh?!

Bekijk hier alle video's van 'Huh?!' terug.

Afspeellijst "Vragen van Kinderen"

Vragen van Kinderen

Bekijk hier nog veel meer 'Vragen van Kinderen'.