In de klas

Lekker veel Klokhuis!

Lekker veel Klokhuis

Het Klokhuis wordt veel gebruikt in het onderwijs. De afwisseling tussen reportages en drama-fragmenten zorgen voor een fijne afwisseling in de les. Heb jij een aflevering gezien waarin een fragment zit die je wilt gebruiken in de les of tijdens het thuisonderwijs? Op deze plek hebben wij het voor je verzameld. 

Naast onze reguliere afleveringen heeft Het Klokhuis interessante specials met extra aanvullende content. Maar er is meer! Van playlists gevuld met liedjes, tot games voor in de klas en een serie over de geschiedenis. Alles hebben wij voor jou verzameld op deze plek. Verder vind je hier korte video's die antwoord geven op de meest prangende vragen én leggen wij je uit hoe zelf games kunt gaan bouwen in onze Klokhuis Game Studio

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes? Meld je onderaan de pagina aan voor onze nieuwsbrief voor docenten en ouders. Elke maand een maandoverzicht van alle Klokhuis-afleveringen, nieuwtjes en wedstrijden! 

YouTube

7 dagen per week uploaden wij om 15:00 een nieuwe video op ons YouTube-kanaal. Wil je altijd wat nieuws hebben om in de klas te laten zien, abonneer je dan op ons kanaal! 

Schermafbeelding 2019-06-06 om 15.35.47

OverblijfTV

OverblijfTV: Het Klokhuis bij de boterham

Speciaal voor klassen die tussen de middag overblijven, maakt Het Klokhuis elke schooldag OverblijfTV. Via het digitale schoolbord kan de klas tijdens het eten van een broodje een Klokhuis-aflevering (klein kwartier) bekijken. En daarna buiten spelen! 

Iedere schooldag vanaf 11:00 uur zetten we een aflevering uit ons rijke archief voor je klaar. Soms heeft het iets met het nieuws of een speciale dag te maken, maar vaak is het ook gewoon een leuke aflevering. Veel kijkplezier!

Korte video's

Korte video's: Waarom? Daarom!

Sommige vragen lijken heel ingewikkeld, maar in Waarom? Daarom! wordt het in maximaal 2 minuten uitgelegd. Kijk ze hier allemaal achter elkaar!

Korte video's: Doen ze dat zo

Hoe maken ze nou nep sneeuw of fototaarten? Je ziet het hier in 'Doen ze dat zo!' 

Korte video's: STE

Iedere STE gaat over een beSTE, mooiSTE of oudSTE. Hier een afspeellijst met alle STE-video's.

Korte video's: Huh?!

Ieder Huh?! gaat over een lastig woord die wordt uitgelegd, zoals monopolie, gender en discriminatie. Hier een afspeellijst met alle Huh?!-video's.

Bekijk hier alle video's van 'Huh?!' terug.

Korte video's: Boer Zoekt Machine

In iedere video van Boer Zoekt Machine wordt een handige machine van een boer uitgelegd.  

Korte video's: NOJ - Nee of Ja

In NOJ wordt er gekeken naar bekende feiten en fabels. Werkt pindakaas tegen kauwgom in je haar? En een kruisje zetten in een muggenbult, stopt hij dan met jeuken?

Korte Video's: Topnieuw

In Topnieuw zie je video's waarbij de nadruk ligt op gerecyclede producten zoals schoenzolen gemaakt van kauwgom en kleding van koeienpoep. Creatief, vernieuwend en goed voor de wereld!  

Korte video's: Vragen Van Kinderen

Soms zijn er vragen waarvan je denkt 'Wie weet hier nou het antwoord op?!' Wat doe je dan? Je stuurt hem natuurlijk op naar Het Klokhuis! 

Bekijk hier nog veel meer 'Vragen van kinderen'.

Korte video's: Geen Wonder

In Geen Wonder worden er onderwerpen uitgelegd die in eerste instantie misschien erg moeilijk lijken maar na het zien van de video snap je het helemaal! 

Welkom in de Geschiedenis

Geschiedenis: Welkom in de Geschiedenis

Van de makers van de sketches van Het Klokhuis, de geschiedenisserie Welkom in de Geschiedenis. Er zijn inmiddels meerdere series gemaakt die je allemaal online terug kan kijken via Zapp en YouTube.

Welkom bij de Romeinen

Tv-presentatrice Dorine Goudsmit ontvangt in acht afleveringen Romeinse gasten ‘die al eeuwen dood zijn’, zoals Nero, Caesar en Augustus. Samen met hen kijkt zij terug op de hoogte- en dieptepunten uit ‘hun’ tijd.

Welkom bij de Romeinen, NTR

Welkom in de Gouden Eeuw

Komische talkshow waarin Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom) samen met 'Bekende Gouden Eeuwers' zoals Hendrikje Stoffels, prins Frederik Hendrik en Jan Pieterszoon Coen terugblikt op de hoogtepunten uit hun Gouden Eeuw. 

8451 copy

Welkom in de IJzeren Eeuw

Centraal staat de eeuw van de grote uitvindingen: de eerste trein, de eerste voetbalwedstrijd, de eerste spijkerbroek... Maar het is ook de eeuw van de kinderarbeid, de koloniën, de schoorsteenvegertjes. De eeuw van de eerste foto, Vincent van Gogh, Aletta Jacobs en ons koningshuis met Koning Willem I, II, en III.

WelkomIJzerenEeuw

Welkom in de 80-jarige Oorlog

Historische comedy voor jong en oud waarin de Tachtigjarige Oorlog centraal staat. Willem van Oranje, Maurits, Filips de Tweede en Alva zijn al eeuwen dood, maar maken voor talkshowhost Dorine Goudsmit een uitzondering. Zij zitten stuk voor stuk bij haar op de bank om alles over hun tijd te vertellen. 

Welkom in de 80jarige oorlog

Welkom in de jaren 20 en 30

Dorine Goudsmit verteld je met behulp van prinses Juliana, koningin Wilhelmina, Fien De La Mar en vele anderen álles over de jaren 20 en 30. Van opkrabbelen na de Eerste Wereldoorlog tot aan de rijkdom van de roaring twenties. En de uitvindingen van Albert Einstein niet te vergeten. Je ziet het in de komische afleveringen van Welkom in de jaren 20 en 30!

Afl. 6 - Welkom in de jaren 20 en 30

Welkom in de jaren 60

Historische comedy voor jong en oud waarin de veelbewogen jaren 60 centraal staan. Prinses Beatrix, John en Jackie Kennedy, Neill Armstrong, Yuri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt: ze komen allemaal op de bank bij talkshow host Dorine Goudsmit. Samen met haar kijken ze terug op de hoogtepunten uit 'hun' tijd.

welkom

Aan de slag!

Aan de slag: Studio

De Klokhuis Studio is een speciaal onderdeel van hetklokhuis.nl. Hier vind je projecten om zelf mee aan de slag te gaan; knutsel-projecten, bak-instructies maar ook foto-tutorials. En je kunt meedoen aan wedstrijden!

Docenten en ouders kunnen een speciaal docent- of ouderaccount aanmaken. Zo kun je met de hele klas of gezin meedoen aan een wedstrijd zonder dat iedere leerling of gezinslid een eigen account hoeft aan te maken. 

Ook zijn er voor veel projecten downloadbare stappenplannen gemaakt. Zo is het nog makkelijker om met de hele klas aan de slag te gaan!

Studio

Games

Bouw een game in de Game Studio

In de Game Studio van Het Klokhuis kun je helemaal zelf je eigen game ontwerpen! Maak je een variant op een bekende game of bedenk je zelf een nieuw verhaal? Door de vele opties kun je eindeloos variëren in de Studio. 

Als je jouw game wilt opslaan is het belangrijk om te weten dat je een Klokhuis account nodig hebt die goedgekeurd is door het account van jouw ouders/verzorgers. Alleen op die manier kunnen wij jouw game bewaren. Je kunt uiteraard zonder account alle bestaande games in de Game Studio eens uitproberen. 

Bouw je eigen game!

Kleine stappen

Kleine handen in een grote oorlog
Ga op vier avontuurlijke missies en kies tussen goed en fout, zoals een U-boot-kapitein bij een zinkend passagierschip of een verdwaalde piloot zonder parachute!

2218900652

Producent: Submarine ism de NTR. Deze webcomic is mede mogelijk gemaakt door Het Mediafonds.

Eigen baas

Ondernemen is leuk en makkelijker dan je denkt. Speel alle levels en haal je Eigen Baas diploma!

2644641651

13 in de oorlog

Het is vast lastig om je voor te stellen hoe het leven eruit ziet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Om iets dichter bij dit gevoel te komen is er een spel gemaakt die hoort bij de serie '13 in de oorlog'.

1494100706

Lekker goedkoop

Weet jij waar jouw kleding vandaan komt? Door middel van deze game hoopt Het Klokhuis jou bewuster te maken van wat er allemaal nodig is voor een nieuw t-shirt. Met een budget van 100 euro shop jij een nieuwe outfit voor Lisa of Sergio!

2752679487

Specials

Specials

Het Klokhuis maakt vaak specials. Een special bevat naast een aantal afleveringen over een groter onderwerp vaak ook extra content, zoals lespakketten, websites of spelletjes. Hierdoor kun je thuis of in de klas nog verder aan de slag met het onderwerp!

Het Klokhuis over oceanen

Oceanen bedekken bijna driekwart van onze aarde. Ze vervoeren warmte via zeestromen, herbergen duizenden - misschien wel een miljoen - soorten zeedieren en organismen en zorgen voor de aanlevering van zuurstof. In de vijfdelige serie Het Klokhuis over Oceanen laat Janouk zien hoe groot en belangrijk oceanen zijn voor mens en dier. En ze ontdekt dat oceanen kwetsbaar zijn en gevaar lopen door ons gedrag! 

In de vijfdelige serie zoomen we in op belangrijke onderwerpen in de oceaan. 'Oceaanstromen', 'Biodiversiteit', 'Diepzeeonderzoek', 'Plankton' en 'Klimaat'. Je vind alle afleveringen terug op de speciale 'Oceanen-pagina'.

Je lijf is van jou

Seksueel grensoverschrijdend gedrag is een serieus maatschappelijk probleem. Ook kinderen krijgen er helaas mee te maken. Soms al op jonge leeftijd, maar ook later, in hun puberteit. Zij durven er zelf vaak niet over te praten, worden onder druk gezet om erover te zwijgen of begrijpen nog niet goed wat er aan de hand is. Ook veel volwassenen praten er liever niet over. Hierdoor voelen kinderen die dit meemaken zich vaak heel alleen. Als kinderen onveilige situaties leren herkennen en de drempel om erover te praten lager wordt, kan misbruik stoppen en nieuw misbruik voorkomen worden.

Reden voor Het Klokhuis om over dit moeilijke onderwerp een tv-aflevering én lesbrief te maken. Om zowel kinderen als volwassenen te helpen hierover te praten, en om duidelijk uit te leggen wat wel en wat niet mag, als het gaat om je lichaam en aanraken. De titel van de aflevering is daarom ook: Je lijf is van jou.

Het Klokhuis maakt geschiedenis

Het Klokhuis duikt met maar liefst 50 afleveringen de Nederlandse geschiedenis in! We nemen je mee naar de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en plekken uit onze geschiedenis. Wat is het grote geheim van de beroemde schilder Rembrandt? Wie waren eigenlijk die patriotten? Of hoe ontsnapte Hugo de Groot uit de gevangenis? En weet jij wie Willem van Oranje was? Gebeurtenissen van heel lang geleden zoals de hunebedden van 500 voor Christus, maar ook dingen van recentere datum, zoals Annie M.G. Schmidt, komen in deze Klokhuis-serie aan bod.

Elke aflevering zie je persoonlijke geschiedenissen en spannende avonturen uit lang vervlogen tijden voorbijkomen. Maar natuurlijk kom je ook boeiende weetjes, geheimen, raadsels en ontroerende verhalen te weten! Onze geschiedenis zit er namelijk bomvol mee.

Word de beste versie van jezelf: Master je mind!

Met kracht in je kop, een goed getrainde geest, kun je superveel bereiken! Je kunt jezelf overtreffen of meer zelfvertrouwen krijgen door optimistisch te zijn, of door bijvoorbeeld iets te doen wat je nooit hebt gedurfd. Maar hoe doe je dat precies? In de vijfdelige Klokhuis-serie Master je mind ontmoeten presentatoren Janouk, Sosha en Pascal inspirerende kinderen die op eigen kracht de strijd aangaan voor een betere wereld.

Elke aflevering staat in het teken van een van de elementen uit de positieve psychologie. Psycholoog Steven Pont legt uit hoe je deze elementen: optimisme, relaties, moed, idealisme en flow, kunt trainen. De afleveringen eindigen met praktische gym voor de geest, waarmee je wordt uitgedaagd om in vijf weken de beste versie van jezelf te worden. Doe je mee?

Op de speciale 'Master je mind' pagina vind je tutorials met handige tips. Die helpen je om zelf te gaan gymmen met je geest! Dat kun je thuis doen, of met je klas. Voor docenten basisonderwijs is er bij elke aflevering een korte lesbrief gemaakt waarmee hun klas aan de slag kan met de vijf onderwerpen.

Nationale Parken

Bevers spotten, kanoën door een moerasgebied, zeldzame planten ontdekken en slapen op een open veld tussen de paarden. Klinkt als een avontuurlijke expeditie in verre landen, maar dit kan allemaal gewoon in Nederland! En wel in onze Nationale Parken. In de Nationale Parken-special van Het Klokhuis zie je wat er allemaal te beleven is in de Nederlandse natuur. In een zevendelige serie gaan Pascal, Janouk en Sosha op ontdekkingstocht in een aantal van de Nederlandse Nationale Parken.

Op weinig plekken op de wereld vind je zo veel diversiteit aan natuur op een klein oppervlak als in Nederland. Dit is onder andere te zien in onze Nationale Parken, met hun geweldige rijkdom aan plant- en diersoorten. Voor prachtige, wilde natuurparken hoef je Nederland dus helemaal niet uit! In deze serie van Het Klokhuis laten we zien wat er zo bijzonder is aan onze Nationale Parken, en hoe belangrijk het is om de diversiteit in de verschillende landschappen te behouden en beschermen.

De serie Het Klokhuis over de Nationale Parken is mede mogelijk gemaakt door Staatsbosbeheer.

Klokhuis Masterclass

Met een creatieve opdracht hoefde niemand zich in tijden van corona te vervelen.  Je eerste game bouwen? Een vette goocheltruc leren? Varkentje Rund tekenen? Tijdens de lockdown wisten we één ding: alle kinderen van Nederland zaten thuis en hadden heel veel...TIJD. Hoe ze die tijd konden vullen? Door live mee te doen aan de Klokhuis Masterclasses! Er werden dingen gemaakt waar ze anders nooit aan waren begonnen, en leerden dingen die ze anders nooit hadden begrepen. 

Alle Klokhuis Masterclasses zijn met een stappenplan te vinden in de Studio van Het Klokhuis te vinden.

Het Klokhuis over dood en afscheid

Als iemand doodgaat, is dat heel verdrietig. Er gebeurt heel veel in korte tijd, en kinderen hebben daar vaak veel vragen over. In de nieuwe vierdelige Klokhuisserie over dood en afscheid gaat presentatrice Eva Cleven op zoek naar antwoorden, en praat ze met kinderen die een sterfgeval hebben meegemaakt.

Website sindsjijdoodbent.nl
Bij de serie verschijnt sindsjijdoodbent.nl. Hier kunnen kinderen die iemand verloren hebben, geheel anoniem, op een virtueel briefje schrijven hoe zij zich voelen. Kinderen kunnen elkaars berichten lezen, en zo ervaren dat het heel normaal is om bijvoorbeeld boos of verdrietig te zijn.

Het Klokhuis over water

Nederland is een waterland. Al eeuwen voeren we een strijd tegen het water, dat weet iedereen. Over de hele wereld zijn we beroemd om onze dijken. En onze waterschappen doen er alles aan om ons land te beschermen tegen te veel of te weinig water. Maar hoe werkt dat eigenlijk allemaal? Wat nou als er tóch een overstroming komt? Hoe groot is het gevaar van klimaatverandering? En kunnen we wel veilig zwemmen in natuurwater? Dat, en nog veel meer, in de 10-delige NTR-serie Het Klokhuis over water.

In de serie wordt op verschillende manier vertelt hoe het water in Nederland in de gaten wordt gehouden. Zo zoekt Janouk uit hoe de waterschappen het waterpeil in stand houden. Nienke gaat op pad met dijkinspecteur Adrie, die haar laat zien hoe de dijken veilig worden gehouden en Pascal doet mee aan een crisisoefening bij een overstroming.

De afleveringen ‘Waterpeil’, ‘Veilige dijken’ en ‘Zwemmen in natuurwater’ zijn mede mogelijk gemaakt door de Unie van Waterschappen.

De 4 vrijheden

Zo'n anderhalf jaar na het begin van de Tweede Wereldoorlog introduceerde de Amerikaanse president Franklin D. Roosevelt in zijn jaarlijkse State of the Union de four freedoms: vier vrijheden die volgens hem voor iedereen in de wereld zouden moeten gelden: vrijheid van meningsuiting, godsdienstvrijheid, vrijwaring van gebrek en vrijwaring van vrees. Voor ons leken deze mensenrechten tot een paar weken geleden de normaalste zaak van de wereld. Maar nu met de coronacrisis de angst regelmatig de overhand krijgt, zijn de 4 vrijheden zelfs voor kinderen en ouders in Nederland niet meer zo vanzelfsprekend.

In de bijzondere Klokhuisserie De 4 Vrijheden onderzoeken presentatoren Pascal en Sosha wat het betekent om recht te hebben op een veilig leven, een huis, kleding en eten, een vrije mening te hebben en te geloven wat je wilt. Ze gaan op bezoek bij mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en spreken kinderen die uit hun land moesten vluchten voor oorlog en terreur. Ook bezoeken ze concentratiekamp Vught, waar tijdens de oorlog Jehova’s getuigen werden opgesloten om hun geloof en zijn ze te gast bij Nederlandse militairen die tijdens vredesmissies met gevaar voor eigen leven vechten voor de vrijheid van anderen. 

Bekijk de hele serie

De Toren van Pisa, de Chinese muur, de piramides van Gizeh: allemaal bekende plekken op de wereld die door UNESCO erkend zijn als werelderfgoed, monumenten met een unieke culturele of natuurlijke waarde. In Nederland zijn 12 locaties door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Dit zijn unieke plekken of gebouwen, zoals de Waddenzee de molens op de Kinderijk of de Grachtengordel in Amsterdam. Omdat deze plekken dus heel bijzonder zijn, heeft Het Klokhuis hier een speciale serie over gemaakt! 

Het Klokhuis over het Heelal

Nienke en Maurice doen verslag van een spannende reis langs de sterren. Tijdens hun reis vertellen verschillende deskundigen over ons fascinerende en raadselachtig universum in Het Klokhuis over het Heelal.

In de eerste vier afleveringen reist Nienke, samen met astronoom Joeri van Leeuwen, steeds verder bij de aarde vandaan: door ons zonnestelsel, door het Melkwegstelsel naar verre sterrenstelsels helemaal tot de grenzen van het heelal. Joeri legt uit hoe ons heelal ontstaan is en hoe daarin op spectaculaire wijze sterren geboren worden en weer sterven. In de volgende drie afleveringen onderzoekt Maurice welke spectaculaire ontdekkingen ruimtetelescopen hebben gedaan of er tekenen van leven zijn op Mars en hoe het is om als mens in de ruimte te leven. Zullen er in de toekomst mensen op de maan of op Mars wonen?

Scheiden

Ieder jaar krijgen 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. De meeste televisieprogramma's over scheiden zijn gericht op volwassenen in plaats van kinderen. Het Klokhuis wil met deze speciale serie voor kinderen dit gevoelige onderwerp meer bespreekbaar maken en heeft daarom in 2017 een vierdelige serie over scheiden gemaakt, gepresenteerd door Maurice Lede en Nienke de la Rive Box.

Waarom is een scheiding vaak zo heftig voor kinderen, ook al doen ouders nog zo hun best alles zo goed mogelijk te laten verlopen? Hoe is het om als kind een vechtscheiding mee te maken? Wat is de rol van de rechtbank bij een scheiding? Waar kun je hulp vinden bij een scheiding en helpt die hulp ook? Kinderen vertellen openhartig over de scheiding van hun ouders en hoe ze zich daarover voelen.

Het Klokhuis over de prehistorie

In de afgelopen 25 jaar is één vraag het allermeest gesteld aan de redactie van Het Klokhuis: Hoe is de aarde ontstaan en de mens die daarop rondwandelt? Het Klokhuis probeert antwoord op die vraag te geven met een spectaculaire 8-delige serie over de prehistorie: De Oertoer.

Presentatoren Nienke de la Rive Box en Maurice Lede maken een ongelooflijke reis door de geschiedenis van onze planeet. Van het ontstaan van de aarde tot het ontstaan van de mens! Bekijk hier alle afleveringen

Het Klokhuis over pesten

Waarom pesten mensen elkaar en wat kunnen we er tegen doen? In een speciale serie van vijf afleveringen zie je alles over pesten. De serie werd in 2015 op televisie uitgezonden tijdens de Week tegen Pesten, en natuurlijk zijn de afleveringen hier op de website nog steeds te bekijken.

Nienke praat met deskundigen over pesten en komt erachter hoe het zit met de verschillende rollen die kinderen hebben in het pestproces. Er zijn bijvoorbeeld omstanders, die wel zien dat er gepest wordt, maar er niets aan doen. Wat kunnen zij doen om te helpen? Ook ontmoet Nienke daders en slachtoffers en praat ze met hen over de gevolgen van pesten, en hoe het voelt om gepest te worden. Op scholen wordt er op allerlei manieren iets gedaan tegen
pesten: dat komt ook aan bod. En ken je de populaire vloggers Milan Knol en Gamemeneer? Die zie je in de laatste aflevering! Zij vertellen op welke manier er gepest wordt op social media en wat je daartegen kunt doen. Kijk hier voor Het Klokhuis over pesten.

Het Klokhuis over hersenen

Het meest ingewikkelde orgaan van het menselijk lichaam. Nienke probeert in Het Klokhuis over Hersenen de geheimen van onze hersenen te ontrafelen en hersenaandoeningen bespreekbaar te maken. Nienke praat hierover met kinderen en deskundigen.

Bij de serie hersenen schreef Het Klokhuis een boek. Hierin vind je meer informatie over de onderwerpen uit de afleveringen en nog veel meer hersenkrakers. En natuurlijk worden al deze feitjes aangevuld met verhalen van kinderen en deskundigen, weetjes, strips en tests. Je kunt het boek bestellen via deze link: het Klokhuisboek over hersenen.

Het Klokhuis over kindermishandeling

Elk jaar krijgen 119.000 kinderen te maken met een vorm van kindermishandeling. Dat is gemiddeld één kind per schoolklas. De gevolgen van kindermishandeling zijn ronduit schokkend.

Het Klokhuis biedt een serie over dit lastige en beladen onderwerp om het bespreekbaar te maken en het taboe te doorbreken. Kinderen die mishandeld worden, zwijgen er vaak over uit angst voor de reactie van hun ouders en hun omgeving. Toch is erover praten de eerste stap naar een beter leven.

In vier afleveringen komen slachtoffers, ouders, kinderen, leerkrachten, hulpverleners en omstanders aan het woord. Zij vertellen openlijk over dit moeilijke thema en laten zien wat je kunt doen als slachtoffer of omstander. Het Klokhuis wil alle dringende vragen over kindermishandeling bespreekbaar maken.

Bij het Klokhuis over Kindermishandeling is een aparte website gemaakt met een lespakket!

Liedjes

Liedjes

Wat is Snapje?
Wanneer eindigt een werkwoord op -d of -dt? Hoe tel je breuken op? En hoe onthoud je rijtjes makkelijker? Met een Snapje? wordt in een videoclip van 2 minuten een basisprincipe uitgelegd of basisregel aangeleerd. Anneke Dorsman, eindredacteur Snapje?: ‘Ik vind het zelf zo lekker als er een kwartje in mijn hoofd valt. Muziek en beeld helpen daarbij: in beeld kun je goed uitleggen en de muziek maakt dat het blijft hangen.’

Grote namen
Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming, Akwasi en A Whole Lotta People. En Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

Luister hier alle liedjes van 'Snapje' terug!

 

Def P
Def P weet alles over rappen. Met zijn talent zorgt hij al jaren voor coole raps over de onderwerpen van Het Klokhuis! 

 

Dos Hermanos 
Dos Hermanos bestaat uit de broers Joel Labadie-Cortes en  Lorenzo Labadie-Cortes. Samen maken ze sinds 2017 nummers in samenwerking met Het Klokhuis. Hieronder de playlist om hun liedjes te kunnen luisteren. 

 

Playlist 
Wil je nou alle liedjes van Het Klokhuis luisteren? Dat kan! In deze playlist vind je ze allemaal.  

Nu te streamen!

Speciaal voor onderweg of thuis op de bank is er nu een nieuw album van Het Klokhuis! Hebban Olla Vogala met Freek Bartels en Pearl Jozefzoon, ADHD met Typhoon en nog veel meer bekende en leuke liedjes uit afleveringen van Het Klokhuis. 

Luister dit nieuwste album van Het Klokhuis op Spotify, Apple Music, Deezer of in je favoriete streamingsdienst.

klokhuis_spotify_cover_vertelmemaarhoejijdatdoet

Nu te luisteren!

Speciaal voor onderweg of thuis op de bank is er nu een nieuw album van Dos Hemanos en Het Klokhuis! Schepijs, Treinonderhoud en nog veel meer bekende en leuke liedjes uit afleveringen van Het Klokhuis. 

Luister dit album van Het Klokhuis en Dos Hermanos op SpotifyApple MusicDeezer of in je favoriete streamingsdienst.

klokhuis_spotify_cover_DosHermanos

Lekker proefjes doen!

Lekker proefjes doen: Full Proof

Een wetenschapsprogramma speciaal voor kinderen, gemaakt door de makers van Het Klokhuis. Op televisie wordt wetenschap vaak bedreven door volwassenen met witte jassen in een laboratorium. Full Proof gaat naar buiten en laat kinderen zélf de experimenten uitleggen. 

Bij iedere aflevering horen twee werkbladen met leuke proefjes voor in de klas! Een aantal van de proefjes is ook te vinden in de Studio, zodat je de proefjes stap voor stap uit kunt voeren.

Op deze pagina vind je alle Full Proof-afleveringen.

Deel deze pagina met je vrienden!