Het Klokhuis over Wetenschap

Klokhuis Wetenschapsprijs 2016

Meer

Klokhuis Wetenschapsprijs

Uitreiking Klokhuis Wetenschapsprijs tijdens tweede editie InScience - Dutch International Science Film Festival

Tijdens de kinderopening van InScience vindt de uitreiking plaats van de Klokhuis Wetenschapsprijs, de nieuwe prijs van Jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR). Uit vijfendertig inzendingen, afkomstig van universiteiten en umc’s in Nederland, zijn zes onderzoeken genomineerd. De prijs richt zich op wetenschappelijk onderzoek, dat relevant en interessant is voor kinderen op de basisschool.

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs

Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Er zijn vijfendertig onderzoeken ingezonden afkomstig van verschillende Nederlandse universiteiten en umc’s. De prijs wordt in 2016 voor het eerst uitgereikt. Het Klokhuis bekroont met deze wetenschapsprijs interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Aan het onderzoeksgebied van het winnende onderzoek wordt een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gewijd.

Nominaties


De winnaar wordt gekozen door een kinderjury en door de redactie van Het Klokhuis. De kinderjury bestaat uit 16 leerlingen uit groepen 7/8 van Gelderse basisscholen.  Uit vijfendertig inzendingen zijn zes onderzoeken genomineerd die kans maken op de eerste Klokhuis Wetenschapsprijs.  De genomineerde onderzoeken zijn afkomstig van Tilburg University (2), Universiteit van Amsterdam, Wageningen University & Research, Universiteit Twente, VUmc en AMC Amsterdam.

 

InScience

Kinderopening InScience

De Klokhuis Wetenschapsprijs wordt uitgereikt tijdens de Kinderopening van InScience op woensdagmiddag 2 november om 15:00 uur in LUX Nijmegen. De opening wordt gepresenteerd door de nieuwe Klokhuis-presentatrice Eva Cleven. Naast de uitreiking van de prijs zal er tijdens de opening een nieuwe wetenschapsaflevering van Het Klokhuis in première gaan op het witte doek.

Programma InScience 2016


In vijf festivaldagen toont InScience de beste wetenschapsfilms uit binnen- en buitenland. De films uit het competitieprogramma maken kans op awards in drie categorieën: De NTR Audience Award (€2500), Student Jury Award (€500) en Youth Jury Award (€500). De films worden aangevuld met verdiepende debatten, Q&A’s en inleidende gesprekken. Voor kinderen van 9-12 jaar organiseert InScience een scholenprogramma en een buitenschools programma. Naast de Kinderopening wordt op zondag 6 november de Junior Wetenschapsdag georganiseerd.

Deel deze pagina met je vrienden!