Collectie items

Kijk en check de moves!

Meer

Dansen met Do

'Dansen met Do' is een serie waarin Do leert dansen in allerlei vette stijlen. Net als Do kun jij de vetste moves leren van professionele dansers. 

Na de uitzending kun je hier de filmpjes met Do nog eens rustig bekijken en het dansen stap voor stap je eigen maken. Dus wie weet... steel jij straks de show op de dansvloer!

Veel dansplezier!

House dance

Workshop house dance Full Body

Workshop house dance Footwork

Workshop house dance Lofting

Hiphop

Workshop Hiphop: New Style

Workshop Hiphop: Locking

Workshop Breakdance/Bboying

Popping

Workshop Popping Backslide

Workshop Popping Robot

Workshop Popping Armwave

Wat is house dance?

Dansen op house muziek

House dance is begin jaren tachtig ontstaan in de Amerikaanse steden Chicago en New York en wordt gedanst op house muziek. House dance kun je vooral herkennen aan het snelle voetenwerk, ingewikkelde passen en vloeiende lichaamsbewegingen. En ook bewegingen op de grond mogen niet ontbreken. House dance is een combinatie van Footwork, Jacking en Lofting.

House dance: de dansers

Meer weten over de house dansers?

Dennis nora Leandro
 House dance lofting: Dennis  House dance full body: Nora  House dance footwork: Leandro

 

Wil je meer weten over de dansgroep waarin Dennis, Nora en Leandro in dansen? Kijk dan op hun website: www.moyotribe.com

Wat is hiphop?

Onderdeel hiphop cultuur

Hiphop dance is een street dance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Hiphop dance is onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breaking (Breakdance), Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika.

Wat hiphop onderscheidt van andere stijlen is dat het van oorsprong 'freestyle' gedanst wordt. De dansers improviseerden of bedachten ter plekke moves of danspassen. Groepen dansers gingen dan de strijd met elkaar aan in zogenaamde freestyle dans competities. Of wat ze ook wel 'battles' noemen. Een wedstrijdje dansen dus tegen elkaar!

Hiphop: de dansers

Meer weten over de hiphop dansers?

seun senna giovanni
Hiphop locking: Seun  Hiphop newstyle: Senna  Hiphop breakdance: Giovanni

 

Wil je meer weten over de dansgroep, waarin Seun, Senna en Giovanni dansen? Kijk dan op hun website: www.thekulturekids.com

Wat is popping?

Wat is popping?

Popping is een dansstijl ontstaan in de jaren zeventig. Met popping maak je 'onwerkelijke' bewegingen door je spieren aan te spannen en weer te ontspannen. Je kunt het dansen op hiphop maar ook op house. De armwave is bijvoorbeeld een van de basisbewegingen. De beweging is gebaseerd op de natuurlijke beweging van watergolven.

Popping: de dansers

Meer weten over de popping dansers?

Leal gilbriano fabia
 Popping armwave: Leal  Popping robot: Gilbriano  Popping backslide: Fabia

 

Wil je meer weten over de dansgroep waarin Leal, Gilbriano en Fabia in dansen? Kijk dan op hun website: poparazzi.nl

Deel deze pagina met je vrienden!