Voetafdruk

Het Klokhuis over de voetafdruk

Meer

Het Klokhuis over De Voetafdruk

Door te eten, te wonen, te kopen en te reizen gebruikt ieder van ons een stuk aarde. Dit noemen we de ecologische voetafdruk. Nederlanders leven letterlijk op te grote voet. Drie aardbollen, zoveel zouden we nodig hebben als iedereen op de wereld zou leven zoals wij in Nederland. Waar hebben we al die grond voor nodig?

Presentatoren Janouk en Nizar gaan in de vijfdelige serie Het Klokhuis over De Voetafdruk op zoek naar het antwoord op deze vraag. Benieuwd naar je eigen voetafdruk? Met de online Voetafdruk-test kun je je voetafdruk berekenen, en ontdekken welke keuzes die voetafdruk groter of kleiner maken. 

De ecologische voetafdruk
De ecologische voetafdruk is een rekenmethode die wereldwijd gebruikt wordt om te bepalen hoeveel m² aarde we per persoon per jaar verbruiken. Alles wat we consumeren kan omgerekend worden in vierkante meters die nodig zijn voor de productie ervan. Met deze methode is het mogelijk om landen onderling te vergelijken, alsook om de toe- of afname van de gemiddelde voetafdruk van een land over de periode van een aantal jaren te bekijken. Meer informatie over deze rekenmethode vind je bij 'Over de voetafdruk'.

Deel deze pagina met je vrienden!