Het Klokhuis is jarig

Het Klokhuis 25 jaar

Meer

Jouw Klokhuis, Jouw Tijd

Het feest ging van start met twee weken vol speciale uitzendingen over het verleden en over de toekomst, genoemd: 'Jouw Klokhuis, Jouw Tijd'. In de tijdweek zijn er vijf speciale Klokhuisafleveringen uitgezonden met het thema 'tijd'. Er kwamen een aantal toekomstvoorspellers voorbij en je zag hoe de oudste filmpjes worden gerestaureerd en bewaard. En wat is eigenlijk een tijdcapsule?

Nostalgieweek

8 t/m 11 januari 2013

Van 8 t/m 11 januari kun je speciale Klokhuisafleveringen zien met de leukste en mooiste fragmenten uit 25 jaar Het Klokhuis. De fragmenten zijn door Klokhuiskijkers aangevraagd, en presentatoren, acteurs en kijkers vertellen daar iets bij. Kijk hier voor de compilaties.

Zaterdag 12 januari

Klokhuis marathon: jouw top 10

Maanden lang konden de Klokhuiskijkers stemmen op hun favoriete aflevering. Op zaterdag 12 januari 2013 is de top 10 uitgezonden.

10. Riolen
9. Mummie II 
8. Balletacademie 
7. IJsbreker 
6. Sportlab: Leniger 
5. Wakduiken 
4. Dressuur 
3. Het Klokhuis Bouwt: de opening 
2. Het Klokhuis maakt Geschiedenis: Anne Frank 2 
1. Breaking News: Elektriciteit

Bekijk de Klokhuis marathon!

Klokhuis Live Show

Op zaterdag 12 januari werd de 25 jaar Klokhuis Live Show gepresenteerd door Bart! Met presentatoren van vroeger (Yvon Jaspers, Jeroen Kramer en Monique Hagen) en presentatoren van nu (Maurice Lede, Dolores Leeuwin en Nienke de la Rive Box). Sketches met onder andere Said en Jonathan, Fetze Alsvanouds en Boy Zonderman en een aantal bijzondere gasten passeert de revue, waaronder Olympisch turnkampioen Epke Zonderland! Ook met Nina de Waal. Zij redde Het Klokhuis in 1990 met 30.000 handtekeningen. Muziek is er van Def P, die optreedt met the New Cool Collective.

Bekijk de live show

Tijdweek

Tijdweek:

Meer dan 1000 tijdcapsules werden ingestuurd. De meest speciale tijdcapsules zijn geplaatst in de tentoonstelling bij Beeld en Geluid. Omdat er maar 260 tijdcapsules in de tentoonstelling pasten, wordt de rest van de ingestuurde capsules veilig bewaard in het archief.

Bekijk hier de speciale uitzending van de feestelijke opening van de tijdcapsulemuur door Klokhuispresentator Maurice.

Deel deze pagina met je vrienden!