Het Klokhuis is jarig

Wat is een tijdcapsule?

Meer

Wat is een tijdcapsule?

Een tijdcapsule is een klein doosje of blikje waar je iets in doet. Het wordt een tijdcapsule als je 'm afsluit, ergens goed bewaart, en pas héééél veel jaren later weer openmaakt. Je kan 'm bijvoorbeeld begraven in je tuin. Of verstoppen op zolder.

tijdcap_inh1 tijdcapsule_watiseen tijdcapsule_watiseen2De tijdcapsule die jij naar Het Klokhuis hebt opgestuurd, wordt 10 jaar bewaard in het archief van Beeld en Geluid. In 2023 krijg je 'm terug!

Klokhuisaflevering

Bekijk hier de Klokhuisaflevering over Tijdcapsule terug.

Het archief in met Maurice

Speciale uitzending: afsluiting tijdcapsules!

Woensdag 13 maart 2013 heeft presentator Maurice de muur met de mooiste tijdcapsules officieel gesloten in Beeld en Geluid. Bekijk hieronder de speciale uitzending van deze feestelijke gebeurtenis.

Foto's afsluiting

Bekijk hier de foto's van de afsluiting met Maurice en de kinderen wiens tijdcapsules in de muur zijn geplaatst.

Wat gebeurt er met jouw tijdcapsule?

In totaal zijn er maar liefst 1400 tijdcapsules bij Het Klokhuis binnengekomen! Postzakken vol dus!

De leukste en mooiste tijdcapsules hebben een plekje gekregen in de tentoonstelling bij Beeld en Geluid. Omdat er maar 260 tijdcapsules in de speciale muur geplaatst konden worden, wordt de rest van de ingestuurde tijdcapsules tien jaar lang veilig bewaard in het archief.

tijdcapsules4 tijdcapsules3Klokhuis producer Martijn heeft zijn handen vol aan al jullie tijdcapsules!

2023 - Het Klokhuis pakt uit!

Jullie stuurden tijdcapsules vol met mooie dingen en herinneringen. Maar ook goede ideeën over bijvoorbeeld uitvindingen die pas over 10 jaar zullen bestaan. In 2023 gaat het grote archief van Beeld en Geluid weer open, en krijgt iedereen zijn tijdcapsule terug. Zou je nog weten wat je er in hebt gedaan? Zal jouw toekomstvoorspelling zijn uitgekomen?

Deel deze pagina met je vrienden!