Klokhuis Meet Up

Klokhuis Meet Up

Meer

Klokhuis Meet Up

In de Klokhuis Meet Up praat een Klokhuispresentator met groep 6, 7 en 8 over een Klokhuisaflevering. De presentator is in de ZB Bibliotheek van Zeeland, en ontvangt daar een aantal gasten. Dit gesprek wordt gefilmd en live gestreamd, en is dus te zien op elke computer of digibord.

De presentator praat met een aantal gasten maar hij/zij staat ook in direct contact met drie klassen, via een groot scherm. Deze drie klassen hebben de aflevering al eerder gekeken en hebben elk een vraag voorbereid. Deze vraag mogen ze in de Meet Up stellen. Alle andere klassen in Nederland kunnen de livestream gewoon kijken, bijvoorbeeld via hun digibord. Tijdens het kijken kan een leerkracht via WhatsApp een vraag insturen, enkele daarvan zullen in de Meet Up behandeld worden.

De volgende Klokhuis Meet Ups zijn op:
18 juni | Keti Koti

12 november
17 december

Schermafbeelding 2020-10-12 om 19.25.29

Meedoen?

Drie klassen mogen een vraag stellen
Vind je het leuk om met je klas een vraag te stellen in de Meet Up? Dat kan. Scholen die meedoen moeten de beschikking hebben over een laptop met een camera en microfoon. Een voorbereidingsles, waarin je met de klas de aflevering kijkt en een vraag bedenkt. En je moet je opgegeven via klokhuis@dezb.nl. De redactie maakt dan verder afspraken met je over welke vraag het wordt, en wanneer de verbinding getest wordt etc.

Kijken met de klas
Als je met je klas naar de livestream wilt kijken, dan kan dat heel simpel! In de Meet Up laten we fragmenten zien, dus je kunt de Meet Up bekijken zonder voorbereiding. De livestream kun je bekijken via deze website. De Meet Up is altijd van 13.15 tot 14.00 uur. Tijdens het kijken kun je via WhatsApp een vraag insturen. Het nummer komt tijdens de Meet Up onderin beeld. Na de uitzending kan de klas eventueel napraten aan de hand van de besproken stellingen.

Deel deze pagina met je vrienden!