Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up

Meer

Bekijk de Klokhuis Meet Up over 'Rookverslaving'

Op 13 oktober organiseerden Het Klokhuis, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Hierin ging presentator Nizar el Manouzi met een aantal gasten in gesprek over rookverslaving. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. 

Kijk hier de Meet Up terug.

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Rookverslaving'

Het thema van de Meet-Up was ‘Rookverslaving’. Kinderen uit groep acht maken bijna de overstap naar het voortgezet onderwijs. De meeste mensen die roken, zijn daarmee begonnen toen ze dertien of veertien waren. Vaak als gevolg van groepsdruk. Hoe kunnen we dat voorkomen?

Klokhuispresentator Nizar el Manouzi sprak online via de videowall met longarts Pauline Dekker. Tijdens haar werk in het ziekenhuis ziet Pauline dat veel ziektes veroorzaakt worden door het roken. Samen met mede-longarts Wanda de Kanter schreef ze het boek Nederland stopt! met roken en richtten ze Rookpreventie Jeugd op met als doel: Nederland rookvrij maken. De zusjes Stella, Evita en Sara Kwant zaten aan tafel in de studio. Zij zetten stichting F*ck Smoking op, waarmee ze kinderen stimuleren om nee te zeggen tegen roken. Ze steken liever hun middelvinger dan een sigaret op.

Aflevering over rookverslaving bekijken?
Kijk hier de aflevering van Het Klokhuis over Rookverslaving.

Deel deze pagina met je vrienden!