Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Een rechtszaak'

Op dinsdag 23 november organiseerden Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland opnieuw een Klokhuis Meet Up. Klokhuispresentator Nizar el Manouzi ging hierin met een aantal gasten in gesprek over een rechtszaak. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden thuis of op school deelnemen aan de meet up via een interactieve livestream vanuit de Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. 

Bekijk hieronder de Meet Up terug.

Tijdens de Meet Up praat Klokhuispresentator Nizar El Manouzi met een kinderrechter en een ex-gedetineerde verder over de uitzending 'Rechtszaak'

Wanneer moet iemand naar de rechtbank? Om voor de rechter te komen, hoef je niet altijd iets slechts gedaan te hebben. Scheidende echtparen of mensen die samen niet uit een ruzie komen, krijgen ook te maken met een rechter. Aan tafel gaat het onder andere over de verschillende soorten rechtszaken en de gevolgen van een rechterlijke uitspraak.

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote video-wall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Interesse?
Scholen die willen meedoen via de videowall, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Terugkijken?
Kijk hier de aflevering van Het Klokhuis over Rechtszaak.

Deel deze pagina met je vrienden!