Klokhuis Meet Up

Meet Up over 'Racisme'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Racisme'

Op dinsdag 11 oktober organiseerden Het Klokhuis en ZB Bibliotheek van Zeeland weer een Klokhuis Meet Up. Deze keer gingen we met een aantal gasten in gesprek over de Klokhuis-aflevering 'Racisme', een belangrijk maar complex thema. Kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland konden van 11.00 tot 11.45 uur thuis of op school deelnemen aan de meet-up via een interactieve livestream vanuit de ZB in Middelburg.

Tijdens de Klokhuis-livestream gingen de klassen in gesprek met de gasten over het ontstaan van racisme, waar we het nu nog tegenkomen en wat we ertegen kunnen doen. Samen willen we ervoor zorgen dat we uiteindelijk in een wereld leven waarin racisme niet meer bestaat.

Een van de gasten aan tafel was antropoloog en directeur van Stichting Stil Verleden Maria Reinders-Karg. Maria ontwikkelt educatieve projecten voor het basis- en voorgezet onderwijs over het Nederlandse slavernijverleden. Ze nam in de livestream de leerlingen mee langs verschillende voorbeelden van slavernij. Ook vertelde ze over de sporen die dit lelijke stuk geschiedenis hebben achtergelaten in de wereld van nu.  

Ook docent geschiedenis en maatschappijleer Lucelle Comvalius was in de studio. Ze ging met de klassen in gesprek over een wereld zonder haat en racisme, maar met liefde en begrip voor elkaar. In haar lessen op het Teachers College - een kruising tussen de pabo en de lerarenopleiding Windesheim - geeft ze aankomende docenten les over hoe je in de klas omgaat met racisme, vooroordelen en culturele diversiteit.

Drie klassen konden live in beeld meedoen: zij waren gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en konden reageren op de presentator en de gasten. 

Terugkijken?
Kijk hier de aflevering van Het Klokhuis over Racisme.

Deel deze pagina met je vrienden!