Klokhuis Meet Up

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Ouder worden'

Meer

Interactieve Klokhuis Meet Up over 'Ouder worden'

Op dinsdag 19 december 2023 organiseerden jeugdprogramma Het Klokhuis en de ZB een interactieve Meet Up over 'ouder worden', naar aanleiding van de Klokhuis-uitzending ‘Oud worden’. Presentator Tirsa With sprak van 11.00 tot 11.45 uur met gasten en leerlingen uit groep 6, 7 en 8 van scholen uit het hele land.

We worden allemaal ouder, elke dag. Eerst word je vooral groter, langer en sterker. Maar naarmate de jaren verstrijken, krijg je rimpels, slechter zicht en grijze haren. In de studio legt verouderingsbioloog Peter de Keizer uit wat er gebeurt in je lichaam als je ouder wordt. Onze levensverwachting wordt tegenwoordig steeds hoger. Hoe komt dit? Ook geeft Peter antwoord op de vraag of we in de toekomst misschien onsterfelijk kunnen worden. Kinderen praten volop mee en geven ook hun mening over dit onderwerp.

Ook zit de 80-jarige Cisca van Dijk aan tafel. Ze werkt nog bijna dagelijks, heeft net een puppy gekocht en voelt zich nog helemaal niet oud. Wanneer is iemand eigenlijk oud? En hoe blijf je zo lang mogelijk gezond? Dit en meer bespreken we tijdens de Meet Up.

Terugkijken
Kijk hier de afleveringen van Het Klokhuis over 'Oud Worden'.

Interesse?

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en kunnen reageren op de presentator en de gasten. Voorwaarde is wel dat zij gedurende de gehele uitzending meedoen en zich houden aan de spelregels die zij vooraf toegestuurd krijgen.

Scholen die willen meedoen via de videowals, kunnen zich aanmelden bij klokhuis@dezb.nl. Via het speciale Whatsapp-nummer kunnen kinderen tijdens de live stream ook vragen insturen.

Deel deze pagina met je vrienden!